avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot să divorțez dacă sunt în Italia iar soțul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot să divorțez dacă sunt în Italia iar soțul în România? Nu vreau să vin în țară pentru proces

Cum pot să divortez daca sunt în Italia iar sotul în România?Nu vreau să vin să divortez în țară.Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Dar sotul nu este deacord cu divortul.Care este modalitatea în acest caz?Eu nu pot să mă prezint în instanță.
Atunci propuneti probe. De ex. sa audiati un martor-doi care stiu ca nu mai convietuiti, nu va mai intelegeti etc., poate fi si ruda,
Daca este vina sotului, solicitati desfacerea casatoriei din culpa lui.
Daca este vina amandurora, din culpa comuna.
V-am răspuns deja!
Sau dacă aveți răbdare, divorțați în Italia!
Eu sunt în Italia de 8 ani.Soțul m-a lăsat aici și a plecat în țară.Practic noi suntem separați de vreo 6 ani.Dar el nu vrea să divorteze iar eu nu mai îmi doresc să continui căsnicia.M-am gândit să divortez, aici în Italia, de aceea v-am întrebat.Dacă nucse poate,o să intentez acțiune de divort în România. Ce ma sfatuiti sa fac,cum sa procedez?Mulțumesc!
Va sfatuim sa va angajati un avocat. Deja vi s-a raspuns la intrebari.

Alte discuții în legătură

Casatorie acolo, divort aici babaangi babaangi Sper ca puteti sa-mi raspundeti la cateva intrebari! Casatoria, intre soti romani, a avut loc in Italia. Ceritificatul este recunoscut si in Romania. Fiecare ... (vezi toată discuția)
Divort prin culpa exclusiva Laura_89 Laura_89 Buna seara si imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare: Sunt despartita de sotul meu de mai bine de doi ani, detin certificatul de divort, si nu am ajuns ... (vezi toată discuția)
Divort cu prezenta doar a unei parti lincoln lincoln Buna ziua , Sunt casatorit de 5 ani si doresc sa divortez .Viitoare fosta sotie nu mai locuieste cu mine de 1 an ,nu stiu de ea unde locuieste ,insa la tel ... (vezi toată discuția)