Ca sa divortati in Romania si sa nu va prezentati in instanta, va angajati un avocat care sa va reprezinte. La fel de bine va puteti angaja un avocat si daca ati locui in Romania si nu ati avea chef sa dati nas in nas cu fostul partener sau pur si simplu nu ati avea timpul necesar.
Dovezi de domiciliu in alta tara ar fi : contractul locuintei sa fie pe numele dvs., dovada de la primarie ca locuiti la acea adresa, o factura de la taxe si impozite, contractul de angajare.
De asemenea ca proba cu înscrisuri cum ca fostul nu mai locuieste cu dvs, puteti aduce de la administratia blocului o dovada ca el a parasit locuinta la data de.... sau de la primarie.
Pentru proba cu martori , aveti nevoie de cineva care sa va sustina motivele pentru care cereti divortul. Succes!
Silviulucian a scris:
Eu sunt în Italia de 8 ani.Soțul m-a lăsat aici și a plecat în țară.Practic noi suntem separați de vreo 6 ani.Dar el nu vrea să divorteze iar eu nu mai îmi doresc să continui căsnicia.M-am gândit să divortez, aici în Italia, de aceea v-am întrebat.Dacă nucse poate,o să intentez acțiune de divort în România. Ce ma sfatuiti sa fac,cum sa procedez?Mulțumesc!