avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare Foaie Matricola
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare Foaie Matricola

Imi este ignorat dreptul de a intra în posesia foii matricole de la Facultate. În baza carei legi se poate face aceasta ingradire la datele personale si la rezultatele personale?
Pana la urma acest refuz imi crează prejudicii, ca nu am cum sa imi finalizez studiile. Plus taxele plătite atatia ani, constituie un prejudiciu atata timp cat ei refuză a acorda Foaia Matricolă.
Va rog sa ma îndrumați către legislație, dacă există, care prevede ceva in legatura cu dreptul omului la rezultatele proprii munci, studii...
Sper ca se încadrează la dreptul civil aceasta problema, ca nu am stiut unde sa încadrez ca "forum".
Mentionez ca nu au dreptul de a refuza aceasta solicitare. Dupa reclamatia la Protectia Consumatorului, cu dovezi ca am cerut scris si ca am asteptat si termenul de raspuns, i-au indrumat să-mi rezolve solicitarea. Astfel ei au fost fortati de Protectia Consumatorului sa-mi respecte drepturile.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Meea_M , utilizator 07:16, 21 August 2019
Si care e motivul refuzului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au motivat catre mine refuzul. Ulterior s-a dovedit ca nu aveau formular de diploma de studii si nu aveau chef să facă comanda la Imprimerie pentru asta. Doar că, neavând cum să îngrădească acest drept, au pus mâna și au comandat, doar pentru că a venit altă autoritate peste ei. Inițial eram trimisă catre tribunal, să-i dau în judecată, că cică așa se practică. Dar am ales calea asta cu Protecția Consumatorului.
Pentru toti cei care se intalnesc cu situatia de mai sus:
nu permiteti sa vi se incalce drepturile! Pana la urma mi-au eliberat dovada studiilor si anume diploma si foaia matricola pentru ca nu am acceptat motivele lor. Se pare ca sunt multi oameni care renunta si cred toate prostiile invocate ca motive! Nu mai acceptati motivele lor. Nu au niciun motiv legal sa nu va elibereze dovada studiilor!

Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)
Diploma licenta alina_alina_alina alina_alina_alina Buna ziua, In anul 2004 am terminat cursurile unei facultati din cadrul ASE Bucuresti fara sa sustin examenul de licenta la aceasta facultate. In anul ... (vezi toată discuția)
Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)