avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoane fizice cu venituri in 2019 din drepturi de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoane fizice cu venituri in 2019 din drepturi de proprietate intelectuala

Buna ziua,
As vrea sa aflu cum se impoziteaza si ce contributii trebuie sa plateasca in 2019 o persoana care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala pentru care impozitul pe venit se retine la sursa.
Ma intereseaza un model de declaratie pe care trebuie sa-l completeze persoana fizica, pe care o va depune la platitor.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: veronicam , utilizator 10:25, 6 Februarie 2019
Pentru veniturile din drepturi de autor cu reținere la sursă impozitul pe venit se reține de către plătitorul venitului și cel care obține banii din drepturi de autor nu trebuie să se mai depuna declaratia unica si sa plateasca asta.
In unele cazuri trebuie plătit CAS și CASS doar dacă veniturile nete din drepturi de autor depășesc 24960 lei (adică 12 salarii minime).
Venitul net, cel care se compară cu pragul de 24960 lei, se calculează prin scăderea din venitul brut a unei cote forfetare de 40% din brut.
Cei care au mai multe astfel de contracte, dacă la vreunul dintre plătitori se estimează că pe 2019 veniturile nete ar fi peste acest prag impus de Codul fiscal, atunci unul dintre acești plătitori la care se depășește pragul va trebui desemnat cu sarcina achitării plății contribuțiilor sociale. In acest din urma caz, nu mai depuneti dumneavoastra declarata unica pentru contributile sociale pentru ca vi le plateste ce desemnat.
Desemnarea o faceti ca anexa la contractul pe care-l aveti cu el.
Multumesc mult.
Cu mult respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare profesori - ce fel de contract? traineranastasia traineranastasia Bună ziua, Vă rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns: În martie 2019 am deschis un centru de limbi straine, un SRL. Pana acum am lucrat numai eu ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi autor Patience Patience Buna ziua, Trebuie sa inchei un contract de drepturi de autor si nu am mai facut asta pana acum, asa ca, dupa ce am cautat informatii pe net, vin si va ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)