avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista vreo posibilitate ca sotul sa nu aiba nici un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista vreo posibilitate ca sotul sa nu aiba nici un drept asupra apartamentului?

Buna ziua.Parintii mei vor sa imi treaca apartamentul doar pe numele meu(eu fiind casatorita).Exista vreo posibilitate ca apartamentul sa fie doar pe numele meu fara ca sotul sa aiba vreun drept la el?Mentionez ca inainte de casatorie noi am incheiat conventia 50-50.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Arhirenicoleta222 , utilizator 10:08, 7 Februarie 2019
Parintii pot sa va faca un contact de donatie. Astfel, imobilul va fi bunul propriu al dvs.
50-50...va referiti la conventie matrimoniala de separatie de bunuri?
Oricum...solutii se gasesc astfel incat sotul sa nu aiba nici un drept asupra apartamentului.
Dar asta cat traiti dvs.
In caz ca decedati dvs prima, sotul va avea dreptul la o cota din masa succesorala, drept pe care nu il puteti inlatura.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze ... burduhos burduhos Buna ziua! Sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze un apartament pe numele lui si vrea sa mergem la notar sa facem o procura /declaratie prin ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un apartament cu credit la banca pe numele meu ... GIORGIANNA25 GIORGIANNA25 Buna ziua, am un apartament cu credit la banca pe numele meu dobandit acum 3 ani, iar anul viitor urmeaza sa ma casatoresc. Fiind dobandit inaintea casatoriei, ... (vezi toată discuția)