avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Transfer numar telefon mobil de la companie la un fost ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Transfer numar telefon mobil de la companie la un fost angajat proaspat demisionat

Buna ziua,
Sper ca am ales corect forumul.
Ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea speta:
-o persoana si-a dat demisia de la locul actual de munca
-numarul de telefon al persoanei care a demisionat este angajat de catre angajator intr-un contract cu un operator de telefonie mobila, valabil pana in septembrie 2020; valoare abonament aflat sub contract: 46eur+tva/luna
-numarul de telefon a apartinut inainte angajatului, fiind numarul lui personal, inainte de a il trece pe firma
-acum, pentru a putea sa isi ia numarul inapoi fostul angajat trebuie sa plateasca in continuare aceeasi valoare a abonamentului pana la expirarea contractului

Fostul angajat doreste sa isi ia numarul inapoi , dar sa isi aleaga singur abonamentul, nu sa i se impuna aceasta valoare.

Angajatorul vrea sa rezilieze acest numar, dar operatorul il pune sa plateasca astfel:
valoare abonament 46 euro x 19 luni (pana la terminare contract)
taxa pentru telefon 150 euro
buget achizitie telefon primit 432 euro
Total 1456 euro
Ceea ce angajatorul nu isi permite/nu poate.

Astfel lasa ca singura varianta preluarea abonamentului de catre fostul angajat.

Sunt indreptatite cerererile operatorului de telefonie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 22:24, 6 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de contractul semnat operatorul poate avea dreptul de a solicita cele expuse sau nu.
Daca contractul specifica un angajament pe o perioada data fara posibilitate de reziliere al cotractului, sumele sunt datorate.
Greseala este a salariatului, el a fost acela care a admis utilizarea numarului sau personal in interesele firmei, lectia este elementara, esentiala si mai ales fundamentala nu se amesteca niciodata sfera privata cu cea profesionala sau publica!
O data nr de telefon folosit in interesul firmei numarul este cedat si salariatul nu mai are nici un drept asupra acelui numar.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
Demos, utilizator
Buna ziua, va multumesc pentru comentariu. Se poate un nou comentariu referitor la articolul urmator:

www.avocatnet.ro/articol_431...

si de asemenea, daca are vreo legatura cu speta prezentata de mine?

Va multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cele scrise in prima dvs postare operatorul respecta legea, nu impune Taxa (penalitati) de reziliere.
Daca exista o clauza de denuntare a contractului in curs inainte de termenul limita de valabilitate al acetuia tot acolo trebuie sa fie indicat si termenul preavizului minim de respectat in caz de de reziliere al contractului si indemnitatile respective.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contracte de telefonie mobila înainte de expirarea perioadei contractuale Olteanu Cristina-Florentina Olteanu Cristina-Florentina Bună ziua!Întrebarea mea se refera la aceste rezilieri ale contractelor de telefonie mobila înainte de expirarea perioadei contractuale. Este adevărat ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract Marcela Totoian Marcela Totoian Bună ziua, aș dori să știu dacă pot rezilia contractul cu furnizorul tv dacă nu a trecut perioada încheierii,fără să plătesc penalități? Vă ... (vezi toată discuția)