avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie-Atribuții organ de control
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie-Atribuții organ de control

Am avut termen la judecătorie pentru înființarea unei Asociații non-profit. Judecătorul mi a indicat sa fac un act adițional la statut in care sa mentionez atribuțiile organului de control, in 2 exemplare, autentificate de avocat. Sincer, nu stiu ce trebuie sa contina actul aditional respectiv, iar pe net am gasit doar 3/4 atributii. Ma puteti ajuta? Cum ar trebui procedat?Menționez ca, Asociația are doar 3 membri fondatori, adică nu i are nevoie de cenzor. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:48, 12 Februarie 2019
Daca prin Statut ati prevazut existenta unui organ de control, (desi la sub 15 membri in asociatie nu e obligatoriu), evident ca trebuie sa ii si stabiliti atirbutiile pentru acel cenzor sau comisie de cenzori. Fie limitati atributiile numai la controlarea dpdv patrimonial a activitatii Consiliului DIrector, redactarea si prezentara catre Adunarea Generala cel putin o data pe an a unui raport de control, fie le dati si alte atributii care pot viza orice alte aspecte ale functionarii asociatiei si organelor ei, de exemplu sa verifice si raporteze daca e respectata legea, statutul, regulamentul intern, programul de activitate, bugetul votat de AG, strategia votata de AG, daca actiunile sunt eficace si eficiente, oportune... orice doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire cenzor ContSters284525 ContSters284525 Ce acte sunt necesare ptr, numirea unui cenzor? adica se face ca si la societati comerciale cu garantie, cazier, declaratii pe propie raspundere si specimen ... (vezi toată discuția)
Rog sprijin, pe statut AISC AISC Bună ziua! Am fost aleasa de curând președinte a unei asociatii non-profit. Deoarece primul statut era foarte vag, foarte succint, am decis să schimbam ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie club dans sportiv AndreeaFolea AndreeaFolea 1. Pentru infiintarea unei asociatii club sportiv cu 4 membri fondatori este necesara mentionarea in statut/act constitutiv si a organelor de control - cenzor. ... (vezi toată discuția)