avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa in caz de accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa in caz de accident

buna ziua .Prietenul meu a facut acum 2 zile un accident ( a intrat cu masina intr-un pom ) si nu a fost singur in masina ci cu inca o persoana.El nu a avut rani grave dar celalalt baiat a suferit o ruptura de picior si a trebuit operat .Ieri a fost operat si cand am vrut sa-l ajutam cu ceva bani a refuzat spunand ca dupa ce iese din spital o sa vedem cat a cheltuit si cat o sa mai stea la pat si abia apoi sa ne socotim.Initial , ne-a spus ca nu depune plangere la politie, dar ne gandim ca daca nu accepta nimic din partea noastra sa nu ne faca probleme. Trebuie sa va mai spun ca el are carte de munca si spitalul este acoperit de aceasta ( nu stiu daca are vreo relevanta lucrul acesta).
Intrebarea mea ar fii ,ce i se poate intampla prietenului meu in cazul in care nu cade la o intelegere cu individul?
I se face dosar penal?
In ce consta pedeapsa?
Va rog sa ma ajutati ca sunt disperata.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:12, 20 Noiembrie 2009
am fost astazi la spital si am incercat sa vorbim cu el despre cum am putea sa-l ajutam dar deocamdata nu vrea sa discute despre asta,.Aspus ca vrea sa vada cat o sa-l coste spitalizarea ,cat o sa mai stea la pat,,,daca o sa mearga la fel ca inainte.....,intr-o alta ordine de idei vrea foarte multi bani.Prietenul meu nu are serviciu,nu are nici o sursa de venit si nu are de unde sa-i dea aproximativ 10000RON la cat s-a gandit el.Victima acestui accident a avut doar rotula piciorului sarita,nu este chiar asa de grav pe cat vrea el sa ne faca sa credem.Ce ne invatati sa facem?
Sa ne imprumutam sa-i dam acesti bani sau sa lasam legea sa decida?
si daca tribunalul il obliga sa-i plateasca daune ,aceste se pot da in rate?
Faptul ca ati fost la spital si v-ati manifestat disponibilitatea sa ajutati este suficient pentru moment. Este si in interesul dvs sa asteptati si sa vedeti ceea ce va fi inscris in certificatul medico-legal. Abia atunci veti sti cam cum stau lucrurile.
Va sfatuiesc sa nu avansati nici o suma ci pur si simplu sa asteptati "nota de plata finala".
Ar mai fi de discutat de ce se afla aceasta persoana in masina prietenului dvs.
Avea centura de siguranta? Are vreo vina in producerea evenimentului? s.a.m.d.
Pentru comparatie, in urma cu catva timp, intr-un caz similar discutat tot pe acest forum victima a primit in instanta, pentru aproximativ 35-40 zile de ingrijiri medicale daune morale si materiale cumulate in valoare de 8000 ron.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
ContSters84518, utilizator
Daca se ajunge la instanta de judecata nu uitati sa chemati in garantie firma asiguratoare RCA....
Referitor la ce a intrebat d-l avocat despre cum a ajuns victima in masina pot sa spun ca acesta a dorit sa mearga cu prietenul meu pana la un prieten comun si nu avea centura de siguranta pusa.De fapt si drumul ales catre acest prieten a fost indicat tot de acesta deoarece prietenul meu nu cunostea acea scurtatura (drumul pe unde au luat-o)
Faptul ca victima a solicitat efectuarea acelei deplasari, faptul ca a propus acea varianta de traseu chiar daca nu era cea mai buna varianta de deplasare precum si faptul de a nu purta centura de siguranta (desi, probabil, prietenul dvs a insistat ca acesta sa o poarte) ar putea fi elemente care sa probeze o anumita culpa a victimei.
In aceste conditii un avocat ar putea obtine o reducere substantiala a daunelor materiale si morale solicitate de catre victima accidentului de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava Lui25 Lui25 Prietenul meu a avut un accident era pe motor si o duba nu ia dat prioritate. In urma acestui accident a facut 4 operatii. Una la picior(2 fracturi) unde i ... (vezi toată discuția)
Accident grav cu victime george05 george05 am un prieten care a vrut sa evite o masina ce ia taiat calea;a franat,a patruns pe contrasens lovind un matiz;a fost gasit vinovat,iar in urma accidentului au ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton alexa213 alexa213 Buna ziua, am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca ... (vezi toată discuția)