avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent inserție

Bună seara, dacă în data de 11.07.2019 copilul împlinește 2 ani, mama în ce data ar trebui sa înceapă lucrul? Cu 60 zile sau 90 zile, tatăl nu își ia luna tatălui (are dreptul), stimulentul după cât timp se primește? Și dacă mama se întoarce la lucru, pana în ce data primește indemnizația?
Cel mai recent răspuns: Ramona 1988 , utilizator 10:04, 7 Februarie 2019
Buna dimineata,
Cu 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani, in situatia dvs. inainte de 11.05.2019.
O sa primiti o suma de bani in plus la salariu, sub denumirea de Stimulent de insertie, in valoare de 650 de lei pana cand copilul implineste 3 ani.
Oug 111/2010, actualizata
Articolul 7
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1) , obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) .
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, stimulentul de insertie se acorda astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2)
.
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.
(4) Incepand cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de insertie se stabileste la 650 lei.
(5) Pentru drepturile ulterioare datei prevazute la alin. (4) , cuantumul stimulentului de insertie prevazut se majoreaza prin hotarare a Guvernului.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Mulțumesc, o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie petrutaandreea petrutaandreea Conditiile stimulentului de insertie si suma stimulentului? (vezi toată discuția)
Tipurile de concedii copil Raffaello Raffaello Buna seara, Sunt insarcinata si imi doresc sa procedez in felul urmator: 1. Sa merg la servici pana in momentul nasterii (postul pe care il ocup imi ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Useralina Useralina Copilul implineste 2 ani pe 21 feb 2018. Daca am calculat corect, pentru a primi stimulentul de insertie ar trebui sa ma intorc la serviciu in 23 dec ... (vezi toată discuția)