avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am plecat în Germania și mi-am lăsat cățelul la o ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am plecat în Germania și mi-am lăsat cățelul la o prietenă, urmând să-l aduc aici când voi face rost de cele necesare, dar acum refuză categoric să mi-l dea înapoi. Vă rog să mă ajutați, așa ceva nu se face

Buna ziua! Vin cu o întâmplare dubioasa care ma macină de câteva zile. In luna Octombrie 2018 am plecat in Germania și mi-am lăsat cățelul la o prietena. Am stabilit ca va avea grija de ea pana o voi putea aduce aici sa ma stabilesc și sa fac rost de bani sa ii facă cele necesare sa o pot aduce. Problema este ca acum refuza categoric sa o înapoieze, Dovezile mele ar fi fotografii cu cățelul din casa mea de când am luat-o și pana când i-am dat-o, conversații in care aceasta refuza înapoierea și martori. Va rog sa ma ajutați, așa ceva nu se face.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate conditiona predarea catelului de a-i plati cheltuielile cu el. Adica nu a fost obligata sa aiba grija de el pe gratis.
pai nu stim daca prietena poate. Tocmai asta e. Si cine sa transeze daca cele doua persoane nu se inteleg? un judecator. Nu este un non-sens deloc. Despre ce sarcina a probei vorbiti dv in legatura cu ceea ce am spus eu? eu nu vorbesc despre a proba proprietatea asupra animalului la momentul incredintarii lui alte persoane. Recititi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de a initia demersuri legale trebuie sa va asigurati daca nu cumva catelul s-a atasat intre timp mai mult de prietena dumneavoastra si se simte mai bine in prezenta ei. Daca este asa, ii faceti mai mult rau catelului incercand sa-l recuperati. Lasati-l pe el sa aleaga si atunci totul se rezolva de la sine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangere prealabila, pentru savarsirea infractiunii abuz de incredere.


CAPITOLUL II
Sesizarea organelor de urmărire penală

SECŢIUNEA a 2-a
Plângerea prealabilă

Art. 295

Plângerea prealabilă

(1) Punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere.

(2) Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.

(3) Dispoziţiile art. 289 alin. (1)-(6) şi (8) se aplică în mod corespunzător.


Termenul de introducere a plângerii prealabile

Art. 296. -

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

(2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când persoana îndreptăţită a reclama a aflat despre săvârşirea faptei.

(3) În cazul în care plângerea prealabilă este formulată împotriva reprezentantului legal al acestora, termenul menţionat curge de la data numirii unui alt reprezentant legal.


~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra unui caine laurlaurjb laurlaurjb Buna ziua , Am o oarecare problema , prietena mea a avut un prieten inaintea mea caruia , i-a facut cadou un catel Beagle , a pus banii jumatate jumatate ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt in cazul unui caine luat de pe strada mihaela999 mihaela999 Buna ziua ! Eu, sotul si o prietena am fost acuzati de furtul unui caniche. In urma cu aproape o saptamana l-am luat de pe strada, l-am dus la veterinar si s-a ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau cainele inapoi Andreeaostro Andreeaostro Buna ziua, sper sa nu para ciudata aceasta intrebare, am primit cadou un catel de la fostul meu sot, caine pe care mi l-a lasat peste gard sa spun asa, i-am ... (vezi toată discuția)