avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Antecontract cumpărare apartament nefinalizat: pot ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Antecontract cumpărare apartament nefinalizat: pot primi înapoi avansul dacă am constat probleme grave de hidroizolație?

Buna ziua, in urma cu 2 luni am facut antecontract pentru achizitionarea unui apartament in Sibiu. am dat un avans de 1000 euro urmand ca sa-l cumpar in februarie 2019. Am vizitat in februarie apartamentul insa au iesit la iveala niste probleme grave de hidroizolatie care nu s-au vazut acum 2 luni. In apartament sunt infiltratii de apa, peretele este complet ud si s-a extins apa si in sapa de pe podea.
In felul acesta eu nu mai doresc sa cumpar apartamentul desi dezvoltatorul spune ca rezolva problema cu un dezumidificator. Intrebarea mea este: voi primi inapoi banii de avans sau nu pt acest motiv? la cine trebuie sa apelez in cazul in care dezvoltatorul refuza sa-mi dea banii inapoi? in antecontract este specificat faptul ca daca pana la data limita nu este apartamentul gata de predat, dezvoltatorul trebuie sa-mi dea inapoi 2000 euro, adica dublul avansului. Ma tem ca o sa faca ceva sa arate bine la data limita si eu voi pierde banii de avans din cauza ca nu am cumparat apartamentul. Cum ar trebui sa procedez? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lilianavas , utilizator 16:48, 19 Februarie 2019
Buna ziua,
ar trebui sa "conservati" dovada ca apartamentul are aceste probleme.
In acest sens, un avocat va poate face o cerere de constatare a acestei stari de fapt. Este important acest lucru pentru ca daca nu veti putea proba ca sunt probleme iar dezvoltatorul reuseste sa usuce apartamentul atunci nu veti avea motiv pentru a refuza sa cumparati. Daca vi se pare prea complicat. macar mergeti cu un prieten care sa poata fi apoi martor(faceti si cateva fotografii si un scurt film).
Pasul urmator, este sa notificati dezvoltatorul si sa solicitati restituirea avansului.
Daca refuza atunci nu aveti alta varianta decat sa mergeti in instanta.
Multumesc pentru raspunsuri. Voi rezilia contractul fara a mai pretinde sa recuperez avansul dat. Avansul a fost de 1000 euro. In antecontract nu este prevazut ca sa primesc avansul inapoi in cazul in care constructia are probleme. Am vizitat apartamentul recent si dezvltatorul a pus in apartament un dezumidificator care merge incontinuu. Si peretii tot nu sunt uscati. Cred ca dezumidificatorul merge de cel putin o saptamana. Constructorul nu recunoaste ca ar fi probleme de hidroizolatie insa mie mi se pare ca vrea sa ascunda problema pana la cumpararea apartamentului. Daca dezumidificatorul merge incontinuu de o saptamana si peretii tot sunt uzi nu cred ca e rezolvata problema. Sper doar sa nu pretinda de la mine sa cumpar apartamentul pe baza faptului ca nu as avea un motiv intemeiat sa il refuz. Cred ca doar pierd avansul si atat.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Daune apartament din cauza acoperisului m_alinn m_alinn Buna ziua, Anul trecut am cumpărat un apartament într-un bloc nou. Dupa mutarea în apartament, de-a lungul timpului, am observat infiltrații în pereții ... (vezi toată discuția)
Am cumparat la etajul 11 un penthouse care are o terasa care ... Boeru Gheorghe Boeru Gheorghe Am cumparat la etajul 11 un penthouse care are o terasa care este și tavanul a 2 apartamente aflate la etajul 10. Am aflat ulterior ca sunt infiltrații de ... (vezi toată discuția)