Contextul este urmatorul: sunt in situatia actionarii in judecata pentru iesirea dintr-o asociatie (SRL). De la actionarea in judecata au trecut deja aproape 2 ani.
Ceilalti 2 asociati au dus SRL-ul pe pierdere in acesti doi ani. Inainte era pe un profit mediu de aprox 100.000/ an
In ultimii 2 ani, nu am mai avut acces la datele companiei, dar stiu ca ei obisnuiesc sa se imprumute din firma si sa ia avansuri mari de trezorerie (aceste practici m-au deteriminat sa cer iesirea din asociatie).
La cererea instantei s-a dispus o evaluare a partilor sociale cuvenite. Din pacate judecatoarea (si nici eu nu mi-am dat seama atunci) nu a specificat pentru ce data sa fie facuta evaluarea.
Partile ne-am intalnit cu expertul desemnat care ne ceruse actele pe care sa faca evaluarea. Eu aveam datele de acum 2 ani, paratii au venit cu datele la zi. A fost convenit ca la urmatoarea infatisare sa cerem judecatoarei sa stabileasca data pentru care trebuie facuta evaluarea.
Poate cineva sa imi indice, ideal cu o referinta la lege, faptul ca am dreptul sa cer evaluarea la data actionarii in judecata, data de la care nu am mai putut avea niciun control asupra societatii?
Nu exista nici o referinta la lege, dar cand ati stabilit obiectivele expertizei, trebuia specificata perioada la care se refera. Poate ar avea relevanta chiar o diferentiere intre data introducerii cererii de chemare in judecata si prezent, sa poata observa instanta ca ceilalti actionari sunt de rea credinta. Dar e doar o idee. La termenul urmator puneti in discutie data.
Puteti depune la dosarul cauzei o nota scrisa, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului cu mini 5 zile inainte de termenul de judecata prin care sa solicitati instantei sa completeaze obiectivele expertizei dispuse cu analiza comparativa a datelor financiar-contabile intre momentul deschiderii actiunii in instanta si momentul actual.
Daca va fi prea tarziu, puteti depune observatii scrise la raportul de expertiza deja intocmit si depus la instanta, prin care sa mentionati ca analiza s-a facut pe documente existente in firma la data de ...., iar dvs. ati plecat din firma la data de ...
Expertiza casa
dodorel62
Buna ziua . La o casa a trebuit sa se faca o expertiza , iar judecatoarea a emis catre expert o hartie cu punctele pe care trebuia sa le respecte si de care ... (vezi toată discuția)