Fiului meu i s-a retinut permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. Las deoparte faptul ca a fost fortat de un "Maxi-Taxi" sa faca aceasta manevra pentru a evita un accident. La cererea agentului de politie de a semna procesul verbal de contraventie, fiul meu a solicitat ca mai intai sa semneze prietena sa aflata in masina ca si martor, pentru a se consemna prin aceasta ca prietena sa a fost prezenata si a nu fi considerat un martor gasit apriori la contestatia in instanta care va urma. Agentul de politie a refuzat, motiv pentru care fiul meu a refuzat sa semneze procesul verbal. Cand fiul meu, de fata cu prietena sa a cerut dovada de circulatie provizorie, agenul de politie a refuzat sa i-o inmaneze sub pretextul ca daca nu semneaza procesul verbal nu poate primi dovada. In aceasta situatie, nu se incalca dreptul constitutional al prezumtiei de nevinovatie neinmanandu-se dovada in discutie si implicit, neavand dovada de circulatie provizorie a unui individ prezumat nevinovat, a dreptului la libera circulatie ?
In general sunt optimist, insa nu ma hazardez sa vand iluzii, cu privire la intrebarea dv nu cred ca puteti contesta prezenta acelui martor ! ( martorul in pr-vb are cu totul alta relevanta in speta dv ).
In cererea de chemare in judecata " plangere contraventionala " trebuie sa dovediti nelegalitatea procesului -vb, si nu starea de pericol social. In speta de fata instanta va retine ceea ce se numeste conduita preventiva. In realitate va urez multa multa bafta. Felicitari pt plangerea penala.