avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor permis de conducere
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

permis de conducere

ziua buna si frumoasa
ca o mica introducere pot spune ca am fost detectat de aparatul radar cu o viteza de 102 km in localitat undeva pe langa Baia Mare, ca urmare m-i sa intocmit proces verbal. Eu am contestat procesul verbal in instanta . In prima faza am castigat procesul. Politia din a facut apel la aceasta sentinta , a urmat inca un proces din care a rezultat suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 zile fara predare. In tot acest timp eu am locuit in Danemarca iar acesul la corespondenta din tara a fost desul de greoi. Dupa trecerea celor 90 de zile , m-am reintors in tara in vacanta bun bazat ca sunt inregula . Am inchiriat o masina si am plecat la mare. La un control al politiei rutiere am fost gasit in baza de date cu permis suspendat ca urmare sa intocmit dosar penal . Acum am din nou proces pe aceasta tema si am fost nevoit sa predau permisul politiei rutiere. De atunci si pana acum au trecut mai bine de 6 luni iar mie nu mi-a venit nici o citatie. Cum a-si putea afla care este starea dosarului meu si cand imi va veni randul sa fiu si eu judecat ? sau unde ar trebui sa ma adreses pentru a afla care e situati in directia aceasta ? Multumesc anticipat si sper ca imi puteti da un raspuns in directia aceasta . Zi magica.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:42, 12 Februarie 2019
Aveti vreun document in care se specifica suspendarea dreptului de conducere fara predarea carnetului de conducere? Conform legislatiei in vigoare,, daca hotararea judecatoreasca este definitiva, permisul de conducere trebuie predat. Intrucat nu ati predat permisul in termenul legal durata suspendarii dreptului de a conduce s-a majorat cu 30 de zile. Probabil dvs. v-ati aflat in perioada de prelungire.
Adresati-va unui avocat pentru a gasi solutia cea mai favorabila pentru rezolvarea acestei prob;eme.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis fara aducere la cunostinta tomescudan tomescudan Am fost contactat telefonic de o persoana ce s-a recomandat ca politist in cadrul Serviciului Politie Rutiera din judetul de domiciliu, fiind invitat ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta SergiuCluj SergiuCluj buna seara domnilor si doamnelor! Am si eu o mica nelamurire asupra legii si actualizarea deciziilor instantelor in baza de data, a politiei rutiere in cazul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - va rog sa-mi dati un raspuns urgent annamarryia annamarryia Buna ziua. Sotul meu a primit ieri un plic de la IPJ precum ca i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile conform art 102 alin 3 lit E din oug 195/2002, Scrie ... (vezi toată discuția)