avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare PV

buna ziua, de curand am reusit sa raman fara permis pe motiv ca am trecut pe rosu...ma deplasam pe Stefan cel Mare de la Piata Victoriei spre Obor, in dreptul Spitalului Colentina la intersectie cu Vasile Lascar semaforul aflat la 10 m in fata mea s-a facut galben, eu impreuna cu alte 2 masini aflate langa mine am trecut semaforul (aflat pe galben), din sens opus din directia Obor spre Piata Victoriei venea un echipaj de politie, eu am vazut echipajul pe sesnsul opus cand am trecut intersectia, se aflau la cca 100 m de intersectie, dupa ce am trecut echipajul sa dus pana in semafor, au oprit la semafor, au pornit sirenele si au intors venind dupa mine si oprindu-ma...am fost oprit undeva aproape de intersectia Stefan cel Mare cu Lizeanu...agentul s-a prezentat mi-a comunicat ca am fost oprit deroarece am trecut pe rosu si m-a informat ca i-mi retine permisul...am spus ca era galben cand am trecut si eu si celelalte 2 masini si pe un ton superior si arogant am primit raspunsul 'da lasa asa ziceti toti, eu tot iti iau carnetu'...am primit amenda m-i sa retinut carnetul am semnat procesul nu am continuat certa nu am vrut sa ;fac atmosfera' in mijlocul strazii...cand am ajuns acasa dupa ce am reusit sa ma calmez am luat acel PV la citit si am constatat ca LOCUL savarsirii infractiunii este gresit...scrie asa : ;Se deplasa pe Sos. Mihai Bravu dinspre Str, Vasile Lascar spre rond Obor nerespectand culoare etc etc...eu ma deplasam pe Stefan cel Mare...Mihai Bravu nu se intersecteaza cu Vasile Lascar...intersectia Mihai Bravu--Vasile Lascar nu exista...echipajul de politie dupa cum am spus vedea din fata la cca 100 m de semafor...eu eram la 10 m de el cand s-a facut galben, banuiesc ca au vazut si ei semaforul facandu-se galben dupacare rosu...numai ca eu fiind la 10 m de el nu a apucat sa se schimbe in rosu am trecut pe galben...nu stiu daca ei au reusit sa aprecieze corect distanta mea fata de semafor si nu au realizat ca semaforul m-i sa schimbat in fata si nu am mai avut timp sa opresc in conditii de siguranta...intrebarea mea e urmatoarea.....
Locatia complectata gresit poate fii motiv de anulare al PV ? si daca pot ataca eventuala eroare a echipajului care poate nu au apreciat corect distanta mea fata de semafor si nu au luat in calcul ca am trecut pe galben nu pe rosu.....multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:59, 12 Februarie 2019
Buna ziua,
avand in vedere ca nu a fost trecut corect locul unde s-au constatat faptele, aveti un motiv destul de bun pentru anularea procesului verbal. Ar fi util sa aveti si un martor.
Daca aveti valori certe ale distantei la care va aflati in momentul in care culoarea semaforului s-a schimbat in galben si viteza cu care ati circulat in respectivul moment se poate demonstra daca aveati spatiu suficient ca sa opriti inaintea semaforului fara sa patrundeti in intersectie. Acest fapt se poate stabili printr-o expertiza tehnica judiciara auto.. Daca concluziikle expertizei va sunt favorabile aveti sanse mari de admitere a plangerii contraventionale.
ing. Ioan Ciobanu
nu pot avea valori certe ale distantei la care ma aflam fata de semafor in momentul schimbarii culorii, cum nici echipajul de politie aflat pe sens opus nu poate preciza cu exactitate distanta la care ma aflam eu fata de semafor...ei doar au apreciat fata de distanta lor de intersectie daca puteau oprii tot asa am apreciat si eu daca pot oprii sau nu...ei fiind mai departe de semafor au putut oprii in conditii de siguranta eu fiind aproape nu.
Puteti depune o plangere contraventionala prin care sa solicitati anularea procesului verbal de contraventie. Sansele de castig sunt functie de gradul de admisibilitate a valorilor declarate de dvs. si, daca este cazul, de catre martori.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare trecere pe rosu, pv gresit gb2010 gb2010 In urma cu cateva zile, joi dimineata am fost oprit pe sos. Colentina de un echipaj de politie care mi-a spus ca am trecut pe rosu la intersectia Str. ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis rebigam rebigam Buna dimineata, In aceasta seara mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului (Bucuresti intersectia ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)