avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedieri

Sunt asistent personal linga o persoana cu handicap ,cu contract de munca nedeterminata și menționez că am o vechime de 30 ani din care 20 ani că asistent personal .in contractul de munca este trecut că în trei cazuri poate să îmi desfacă contractul de munca.Daca bolnavul moare,daca nu îmi deplinesc obligațiile față de bolnav,sau la înțelegere între angajat și angajator.Mentiones că în certificatul de handicap este trecuta că bolnavul necesita îngrijire permanenta.Intrebarea ar fi că în acest condiții pe motivul reducere de personal pot fi data afară?Și daca da ce cai de atac am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 12 Februarie 2019
Exista si aceasta posibilitate de a fi concediata.... Cai de atac ; Decizia de concediere poate fi contestata de salariat la Tribunalul in raza caruia domiciliati in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii.


Cornel Vasile a scris:

Exista si aceasta posibilitate de a fi concediata.... Cai de atac ; Decizia de concediere poate fi contestata de salariat la Tribunalul in raza caruia domiciliati in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii.
și dacă refuzi semnarea concedieri,sau nici nu sunt obligații să îmi ceara acordul?
Nu este nevoie de acordul dvs....semnati doar pentru primirea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere marinjean marinjean Dacă într-o societate (200 angajati)se fac concedieri(ptr motive care nu tin de persoana salariatului) de 9% din personal(ptr a nu plăti salarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - insotitor copil cu adhd si retard mintal lauramaria1 lauramaria1 Copil de 10 ani diagnosticat cu Adhd, retard mintal mediu este in clasa a2 a nu are insotitor. Intrebarea mea este daca mama lui poate sa isi faca actele ... (vezi toată discuția)
Pot fi asistent personal? ema.pascalin ema.pascalin Am un copil in varsta de 4 ani incadrat in gradul I de handicap. Primesc o indemnizatie de 450/luna indemnizatie) si o suma de 91 lei/luna (buget ... (vezi toată discuția)