avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura pt a lua in SRL 2 noi asociati - un singur ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura pt a lua in SRL 2 noi asociati - un singur asociat actual cedand din procentele sale

Buna ziua,

as dori sa stiu care este procedura pt a lua in firma (SRL) 2 noi asociati - un singur asociat actual cedand din procentele sale.

Asociatii care nu-si cedeaza procente pot sa trimita procura ?
Asociatii care intra in firma trebuie sa fie prezenti in momentul depunerii actelor ?
Care sunt actele necesare si unde trebuie ele depuse ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ramonamc , utilizator 23:06, 18 Noiembrie 2009
se face contract de cesiune parti sociale - de preferat autentic - chiar daca se poate si sub semnatura privata, se face act aditional de modificare a actului constitutiv ( care act aditional poate sa se faca impreuna cu contractul de cesiune parti sociale), contract de societate , se actualizeaza actul constitutiv.

In cazul in care nu sunt prezenti trebuie sa fie reprezentati, prin procura autentica.
Trebuie sa dea si declaratii - notariale - ca indeplinesc conditiile legale de a detine parti sociale. Daca vor intra si ca administratori - trebuie si specimenul de semnatura.
Va adresati la Reg. Comertului - .
Succese!
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din srl cu doi asociati nina_rebegea nina_rebegea buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila? am inteles ca se face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Cumparare firma MIHAELA08 MIHAELA08 [b]As dori sa stiu care sunt demersurile necesare pentru cumpararea unei firme infiintate in anul 2007 , cu activitate din ianurie 2008. Vreau sa stiu ce acte ... (vezi toată discuția)