avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie de Autoturism INTRACOMUNITAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie de Autoturism INTRACOMUNITAR

Buna, am urmatoarea situatie: firma platitoare de TVA trimestrial achizitioneaza o masina second in valoare de 2000 euro de la un dealer din Germania . Contractul este intocmit intre persona fizica si firma mea. Intrebarea mea este:
1. Firma devine platitoare de TVA LUNAR pentru ca a efectuat o achizitie de bunuri intracomunitara sau ramane platitor de TVA trimestrial?
2. Contractul se inregistreaza cu taxare inversa sau fara TVA?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
nicoriciclaudia, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Tva 2012 - achizitie vehicul din ue (persoane juridice) viraducu viraducu buna ziua, Pentru a putea achizitiona un vehicul dintr-un stat UE, de la o persoana juridica cum trebuie procedat? Trebuie sa inscriu firma pe care fac ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)