avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie de Autoturism INTRACOMUNITAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie de Autoturism INTRACOMUNITAR

Buna, am urmatoarea situatie: firma platitoare de TVA trimestrial achizitioneaza o masina second in valoare de 2000 euro de la un dealer din Germania . Contractul este intocmit intre persona fizica si firma mea. Intrebarea mea este:
1. Firma devine platitoare de TVA LUNAR pentru ca a efectuat o achizitie de bunuri intracomunitara sau ramane platitor de TVA trimestrial?
2. Contractul se inregistreaza cu taxare inversa sau fara TVA?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
nicoriciclaudia, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Tva 2012 - achizitie vehicul din ue (persoane juridice) viraducu viraducu buna ziua, Pentru a putea achizitiona un vehicul dintr-un stat UE, de la o persoana juridica cum trebuie procedat? Trebuie sa inscriu firma pe care fac ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)