avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 2012 - achizitie vehicul din UE (persoane juridice)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 2012 - achizitie vehicul din UE (persoane juridice)

buna ziua,

Pentru a putea achizitiona un vehicul dintr-un stat UE, de la o persoana juridica cum trebuie procedat? Trebuie sa inscriu firma pe care fac achizitia in registrul operatorilor intracomunitari? Si asa voi plati TVA doar in Ro? Mentionez ca ambele firme sunt platitoare de TVA.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:27, 3 Martie 2012
Trebuie inscrisa in Registrul operatorilor intracomunitari depusa declaratia 092 si se foloseste taxarea inversa.
Buna ziua,
Sunt novice in ale contabilitatii si as dori sa va solicit un sfat competent in ceea ce priveste achizitionare unui autoturism sh, din Germania fara plata TVA (netto).
Desi stiam ca acest lucru nu este posibil datorita modificarilor din codul fiscal, am gasit un anunt pe net de la o societate care intermediaza achizitionarea de auto din UE, fara TVA.

[ link extern ]
[ link extern ]

Mecanismul ar fi urmatorul :imi aleg masina,reprezentantul societatii trimite dealerului din Germania documetele societatii care va emite o factura proforma;merg in Germania, achit masina(net),vin in tara cu ea ,firma intermediara imi vinde mie (persoana fizica), autotuirsmul(tot pretul net) pe baza de factura sau contract de vanzare -cumparare.
As dorisa stiu daca acest mecanism este legal si care sunt riscurile si consecintele daca procedez in asemenea mod.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
hunterradu, utilizator
V-au spus prostii. De ce :
1. Numai operatiunile intre societati beneficiaza de taxare inversa (deci este vorba de net sau baza). Bine in unele cazuri strict reglementate si PF pot sa recupereze TVA-ul platit la achizitiile intracomunitare.
2.Orice SC din Romania chiar daca face achizitii cu taxare inversa este obligata sa vanda in Romania cu TVA 24% inclusiv persoanelor fizice.
Concluziile le trageti singur si nu sunt sigur daca bataia de cap merita.
este posibil ca societatea intermediara sa aplice regimul special de tva pentru bunuri second hand, adica tva asupra marjei de profit, numai daca dealerul german aplica acelasi regim.

in orice caz, factura de la intermediarul roman fara tva nu este posibil sa primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)