avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Spor conditii vatamatoare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Spor conditii vatamatoare

Buna ziua,
Sunt functionar public (consilier principal) intr-o institutie din subordinea ministerului agriculturii. Din anul 2018 cand s-au modificat sporurile de conditii vatamatoare, de la consilierii principali in jos se dau sporuri mai mici. In plus, sunt diferente intre sporurile acordate functionarilor de acelasi nivel. Sunt consilieri principali cu 204 lei spor si alti consilieri principali cu 700 lei spor.
Doresc sa stiu care ar putea fi explicatia pentru aceste situatii si daca in instanta se pot rezolva aceste inegalitati.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
Elena Laura C., utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Laura C. , utilizator 09:52, 13 Februarie 2019
Explicatia o gasiti in Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă, precum și a condițiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare "Administrație" din administrația publică centrală din 20.12.2017

Art. 10. -
Sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, sporul pentru condiții deosebite de muncă vătămătoare sau periculoase, sporul pentru condiții deosebit de periculoase și, după caz, sporul de izolare și pentru condiții deosebite de muncă reprezentate de izolare se acordă, în funcție de locul de muncă ocupat, tuturor funcționarilor publici și personalului contractual din instituția respectivă sau numai unora dintre aceștia.

Art. 11. -
Cuantumul sporului se stabilește prin aplicarea cotei procentuale asupra salariului de bază în luna respectivă, corespunzător timpului efectiv lucrat la locurile de muncă și în limita maximă a sporurilor, prevăzute de prezentul regulament- cadru.

Art. 12. -
Drepturile de natură salarială ale personalului încadrat în autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii sunt stabilite de către ordonatorul de credite, cu încadrarea strictă în resursele financiare alocate anual și în numărul de posturi stabilit potrivit legii, prin bugetul de venituri și cheltuieli, cu încadrarea în prevederile art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare.
Puteti contesta acordarea sporurilor de catre angajator, la acesta, in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa solicitati lamuriri.
La acordarea sporurilor trebuie respectate criteriile stabilite prin Regulamentul cadru de aprobare prin HG pentru ministerul agriculturii a acestor sporuri. Conteaza domeniul de activitate si nivelul noxelor determinate la locurile de munca.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare spor conditii vatamatoare functionar public anttonnio anttonnio Buna ziua, Sunt functionar public (consilier principal) intr-o institutie din subordinea ministerului agriculturii. Inca de la data angajarii nu m-i s-a ... (vezi toată discuția)
Acordare spor conditii vatamatoare emar emar Buna ziua. Am revenit in oct 2017 din concediu ingrijire copil la vechiul loc de munca. Mi s.a facut reâncadrarea potrivit legii 153/2017 insa in decizie nu ... (vezi toată discuția)