avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare spor conditii vatamatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare spor conditii vatamatoare

Buna ziua. Am revenit in oct 2017 din concediu ingrijire copil la vechiul loc de munca. Mi s.a facut reâncadrarea potrivit legii 153/2017 insa in decizie nu apare sporul de conditii vatamatoare de care beneficiam inainte si de care beneficiaza toti colegii si in prezent. Motivatia conducerii e ca legea in vigoare nu ma incadrez ,ministerul nu a elaborat regulament de acordare, iar colegilor se da spor pe vechea lege. Ce pot sa fac, consider treaba asta discriminare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emar , utilizator 09:57, 18 Martie 2018
Intr-adevar, potrivit Legii nr.153/2017 :
- Locurile de muncă și categoriile de personal, precum și mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexele nr. I-VIII și condițiile de acordare a acestuia se stabilesc, în cel mult 60 de zile de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin regulament-cadru elaborat de către fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetară, respectiv învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție, administrație, de către instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și de către autoritățile publice centrale autonome, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea fiecăruia dintre ministerele coordonatoare, a fiecăreia dintre instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională sau a fiecăreia dintre autoritățile publice centrale autonome, cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și al Ministerului Finanțelor Publice și cu consultarea federațiilor sindicale reprezentative domeniului de activitate.

- Personalul care s-a aflat în concediu plătit pentru creșterea și îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și personalul ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activității își păstrează gradul sau treapta profesională în care a fost încadrat anterior suspendării, salarizarea urmând a se face la nivelul de salarizare pentru funcții similare.
Am inteles. Cheia este " fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetară". Multumesc.
Pana in prezent avem adoptate,din cate cunosc :
- Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare "Administrație" din administrația publică locală;

- Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia pentru personalul din familia ocupaţională de funcţii bugetare „învăţământ”,;

- REGULAMENT-CADRU din 29 noiembrie 2017 privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare "Diplomaţie" ;
Ma incadrez la " administratie" ( ministerul mediului, agentie teritoriala) . Deci regulament exista. Mai trebuie ordin de ministru pentru acordare in baza acestui regulament? Multumesc
Intr-adevar, locurile de muncă și categoriile de personal, dar și stabilirea concretă, de la caz la caz, a sporurilor pentru personalul care își desfășoară activitatea în condiții periculoase sau vătămătoare se aprobă de ordonatorul principal de credite.

Alte discuții în legătură

Spor in domeniu bugetar Codrina.01 Codrina.01 Lucrez in mediu umed abur sulf parafina..Nu primesc spor!In ce conditi se primeste spor in domeniu acesta si ce categorie?multumesc (vezi toată discuția)
Sporuri bulgarasul bulgarasul prin noua lege a salarizarii se mai poate trece si sporul pentru conditii vatamatoare la functionarii publici (vezi toată discuția)
Legea salarizarii bulgarasul bulgarasul de cand se poate da in administratia publica sporul pentru conditii de munca (vezi toată discuția)