Absențele fiicei mele nu apar în catalog. În condițiile în care pot dovedi dincolo de orice dubiu că fiica mea a absentat cu săptămânile de la scoală, cui mă pot adresa?
Am o fiica in clasa I care locuieste impreuna cu mama ei. Atit in timpul anului scolar trecut cit si acum fiica mea a absentat de foarte multe ori (de ordinul saptaminilor) pentru ca mama ei n-a dus-o, pur si simplu, la scoala. Problema este ca aceste absente nu apar in catalog, iar invatatoarea neaga ca fiica mea ar fi lipsit. Fiica mea sta incuiata singura in casa de dimineata pina seara, si asta cu complicitatea scolii.
Directiunea scolii are o atitudine ostila fata de mine si Inspectoratul scolar, pe care l-am sesizat, mi-a raspuns in doi peri. In conditiile in care pot dovedi dincolo de orice dubiu ca fiica mea a absentat cu saptaminile de la scoala, cui ma pot adresa? Va multumesc pentru orice sfat, sugestie.
Exact asta intentionez sa fac, sa ma concentrez pe copil. In conditiile in care fiica mea nu frecventeaza cursurile din indolenta mamei si cu binecuvintarea scolii a nu rectiona in niciun fel nu e o optiune.
Mie imi pare ca va puneti bete in roate. Vreti sa vedeti copilul ala, vreti sa va ajute justitia si institutiile sa ajutati copilul? Lasati atunci razbunarile personale... ma duc eu, parinte, sa vorbesc la scoala sa i se faca rau copilului meu, din dragoste pentru el... Va spun sincer, nu asta e metoda. Asta arata cu totul altceva si un parinte pus pe razbunari nu are mare succes in instanta.
Consultati un avocat si incercatio sa intelegeti cum se rezolva amiabil problemele de tipul acesta, cum anume puteti cointeresa autoritatile sa lucreze pentru acel copil...
Dna Gradinaru, va multumesc pentru timpul acordat problemei mele, dar nu inteleg cum pretentia mea ca fiica mea sa fie ingrijita bine si ca sa mi se respecte drepturile de parinte ar face rau copilului meu. Faptul ca mama ei n-o duce la scoala cu complicitatea scolii mi se pare ca e impotriva legii si a oricarei logici.