avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Absențele fiicei mele nu apar în catalog. În ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Absențele fiicei mele nu apar în catalog. În condițiile în care pot dovedi dincolo de orice dubiu că fiica mea a absentat cu săptămânile de la scoală, cui mă pot adresa?

Am o fiica in clasa I care locuieste impreuna cu mama ei. Atit in timpul anului scolar trecut cit si acum fiica mea a absentat de foarte multe ori (de ordinul saptaminilor) pentru ca mama ei n-a dus-o, pur si simplu, la scoala. Problema este ca aceste absente nu apar in catalog, iar invatatoarea neaga ca fiica mea ar fi lipsit. Fiica mea sta incuiata singura in casa de dimineata pina seara, si asta cu complicitatea scolii.
Directiunea scolii are o atitudine ostila fata de mine si Inspectoratul scolar, pe care l-am sesizat, mi-a raspuns in doi peri. In conditiile in care pot dovedi dincolo de orice dubiu ca fiica mea a absentat cu saptaminile de la scoala, cui ma pot adresa? Va multumesc pentru orice sfat, sugestie.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Exact asta intentionez sa fac, sa ma concentrez pe copil. In conditiile in care fiica mea nu frecventeaza cursurile din indolenta mamei si cu binecuvintarea scolii a nu rectiona in niciun fel nu e o optiune.
A lasa un copil asa de mic singur acasa este si o problema pentru protectia copilului.
~ Conținut șters la cerere ~
Mie imi pare ca va puneti bete in roate. Vreti sa vedeti copilul ala, vreti sa va ajute justitia si institutiile sa ajutati copilul? Lasati atunci razbunarile personale... ma duc eu, parinte, sa vorbesc la scoala sa i se faca rau copilului meu, din dragoste pentru el... Va spun sincer, nu asta e metoda. Asta arata cu totul altceva si un parinte pus pe razbunari nu are mare succes in instanta.
Consultati un avocat si incercatio sa intelegeti cum se rezolva amiabil problemele de tipul acesta, cum anume puteti cointeresa autoritatile sa lucreze pentru acel copil...
Dna Gradinaru, va multumesc pentru timpul acordat problemei mele, dar nu inteleg cum pretentia mea ca fiica mea sa fie ingrijita bine si ca sa mi se respecte drepturile de parinte ar face rau copilului meu. Faptul ca mama ei n-o duce la scoala cu complicitatea scolii mi se pare ca e impotriva legii si a oricarei logici.

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva invatatoarei marinica71 marinica71 Am un copil in clasa a III-a care imi spuneca d- na invatatoare loveste anumiti copii, ii trage de urechi, ii loveste cu cartea in cap, ii jigneste, ii trage ... (vezi toată discuția)
Fetița mea este lovită, înjurată și amenințată de fiecare data când iese la joacă de către un băiat de vârsta ei. Împotriva cui fac plângerea, a minorului sau a mamei lui, care este divorțată? Roxyanna Roxyanna Fetita mea este lovita, injurata si amenintata de fiecare data cand iese afara la joaca de catre un baiat de varsta ei, 8 ani. Mai nou si cand se intoarce de ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)