avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comportament agresiv in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comportament agresiv in trafic

Buna seara, imi amintesc ca in urma cu vre-o 2 ani a fost un proiect legislativ prin care comportamentul agresiv in trafic (claxonatul repetat, mersul f. aproape fata de autoturismul din fata, pornitul in tromba etc.) se sanctioneaza mai aspru. Stie cineva daca s-a adoptat acel proiect sau nu ? Eu am gasit o singura prevedere din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 care se refera la acest lucru, respectiv art. 148 pct. 19, potrivit caruia, cond. auto ii este interzis "să săvârşească acte sau gesturi obscene, să profereze injurii, să adreseze expresii jignitoare ori vulgare celorlalţi participanţi la trafic". Stie cineva si alta prevedere care sa se refere la acest aspect ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 10:58, 14 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista 3 metode de a pedepsi aceste fapte.

--- codul penal "tulburarea linistii publice" se poate aplica si violentei in trafic, amenintari, insulte grave, atingeri grave aduse demnitatii...
este suficient sa se creeze o stare te teama pentru a exista o infractiune.
In occident toate aceste persoane sunt retinute (arestate) si stau peste noapte in arestul politiei.
La noi nu se intampla nimic si asta arata da un semnal foarte grav populatiei ca exista o toleranta foarte mare pentru astfel de comportamente.
Aceste comportamente, in lipsa unei reactii ferme a politiei, escaladeaza deoarece infractorii nu vad nicio reactie a politiei.
--- codul rutier "impiedicarea circulatiei" intra aici si punerea in pericol a altor participanti la trafic prin manevre amenintatoare.
--- Daca e vorba de contact corporal, cat de mic, aici avem "loviri si alte violente".

Problema este la noi ca lumea nu face plangere pentru aceste delicte sau infractiuni.
Am inteles, va multumesc mult domnule c.j. Albert Kurtyan. Da, din pacate asa este. Ies din masina astia obraznici, cu muschii mari, vin la masina ta, tipa, urla, lovesc in geamul si capota masinii tale si tu trebuie sa stai si sa tremuri in fata lor deoarece nu exista pedepse mai aspre. Cu "tulburarea linistii publice" e mai greu deoarece niciun cond. auto nu-ti vine de martor, si-apoi daca tu esti singur in masina iar ei sunt mai multi mafioti, ai toate sansele sa pici pe locul 2, deoarece ei sigur sunt martori de partea lui. O zi buna va doresc.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
Pilu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nebuni la volan. cum ii strangem marshanna marshanna Buna ziua, O colega de-a mea a avut azi un incident in trafic. Mai precis, dorind sa se incadreze pe banda din stanga, ca sa vireze catre o strada, soferul ... (vezi toată discuția)
Șicanare în trafic (depășire, încetinire, oprire în mijlocul străzii și semne obscene). ce sancțiune poate primi cine face așa ceva? florin.strambu@yahoo.com florin.strambu@yahoo.com Am fost șicanat in trafic de doi tineri care m-au depășit cu viteza si mi-au arătat lucruri obscene iar cand au ajuns în fața mea au încetinit masina de ... (vezi toată discuția)
Amenintari, injurii laur2013 laur2013 asta seara am avut o problema cu vecinul de sub mine,acesta venind la mine cu injurii si amenintari ca iam spart teava de la o scurgere.Am incercat sa ajung ... (vezi toată discuția)