Am avut un proiect european care s-a desfasurat in perioada 2016-2018, in acest proiect a trebuit sa contribuim cu un procent de 20%. Prin urmare, am decis, noi echipa de proiect, ca sa asiguram contributia de 20%, sa nu fim platiti in perioada proiectului urmand a fi platiti din sold, dupa finalizarea proiectului si aprobarea raportului.
Acum am primit soldul, doar ca dna contabila mi-a spus ca nu are cum sa ne plateasca acum fiindca nu a inregistrat in revisal. Eu am facut acte aditionale, dar cu data de acum 01 ianuarie 2019, ( nu le-am inregistrat inca), pontajele etc. insa dna contabila spune ca nu are baza legala sa ne inregistreze si sa faca plata retroactiv. Cum ar trebui sa procedez ca sa fie legal? Suntem institutie de invatamant.
Sunt aspecte diferite si nu se pot invarti ca in final sa iasa cum doriti dumneavoastra.
Scrieti la inceput ca "in acest proiect a trebuit sa contribuim cu un procent de 20%". Cu acesti bani ati imprumutat entitate pe baza de contract de imprumut si dispozitie e incasare (nu scrieti ce fel de entitate este ca care a aplicat si a derulat proiectul).
Acesti bani ii puteti scoate ulterior cand entitatea o sa aiba lichiditati cu dispozitie de plata.
Mai scrieti ca ati decis de comun acord "sa nu fim platiti in perioada proiectului urmand a fi platiti din sold". Trebuie sa precizati clar daca cand s-a conceput si s-a depus cererea de finantare apareati acolo ca angajati, deci se putea considera acele cheltuieli cu salariile si impozitele ca deductibile. Daca da, atunci trebuia sa fi depus tot ce trebuia ca declaratii la finante pentru acele salarii si plata drepturilor salariale dar si a impozitelor la stat trebuia sa fie facuta tot in timpul perioadei de desfasurare a proiectului. Deci contabila are dreptate.
Trebuia sa va fi consultat cu ea la inceputul derularii proiectului ca sa vedeti daca ceea ce vreti sa faceti e corect.
multumesc mult pentru raspuns. Dna contabila a stiut, doar ca m-a tot amant, nu acum...lasati ca o sa vedem si tot asa. Eu am pus accent pe indeplinirea obilagtiilor privind proiectul: activitati, produse finale etc.