avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare declaratie unica pentru venit din dividende
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare declaratie unica pentru venit din dividende

Buna ziua,
O persoana fizica ce a obtinut in 2018 venituri din dividende, sub plafonul de 12 salarii minime pe economie, are obligatia depunerii Declaratiei Unice? Daca da, ce se bifeaza la "Categoria de venit"? Nu exista rubrica pentru venituri din investitii. Aceeasi intrebare in cazul unei persoane ce a obtinut venituri atat din activitati independente, cat si din dividende (sub plafon de 22800)
Multumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
electrasmartgsm, utilizator
Cel mai recent răspuns: electrasmartgsm , utilizator 12:36, 15 Februarie 2019
Daca ati obtinut numai venit din dividende sub plafon, nu depuneti declaratia unica pentru ca nu sunteti obligata la plata cass.
Daca aveti pfa-ul si ati incasat si acele dividende, depuneti declaratia unica, completati la partea de impozit pe venit doar pentru venitul din pfa iar la partea de cass, doar daca cumulat, venitul net de la pfa (adica venitul brut incasat - cheltuielile anuale deductibile platite) si venitul incasat din dividende, este peste plafon.
Va multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Sănătate pfa pe norma de venit Mexicanu79 Mexicanu79 Sunt pe norma de venit. Sunt angajat si în alta parte și plătesc acolo sănătate. Dacă de exemplu la pfa încasez 60000 lei plătesc sănătate după ... (vezi toată discuția)