avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma de taxi - soferi fara carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma de taxi - soferi fara carte de munca

Firma de taxi nu mai doreste sa ii angajeze pe soferi cu CIM, ci
doreste sa incheie un contract cu PFA-urile detinute de aceste
persoane.

Eu spun ca nu se poate deoarece 1. contractele de prestari servicii nu
pot simula un contract de munca si 2. legea taximetriei dispune
imperativ formele de organizare a acestei activitati.

As dori sa ma insel.
Voi ce spuneti?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 12:11, 25 Noiembrie 2009
Buna ziua !
ART. 4 din legea 38/ 2003 actualizata pana la aceasta data ( de pe LEGIS citire) :
(1) Transportul in regim de taxi este serviciul de transport public de persoane, bunuri sau marfuri asigurat contra cost, pe baza de bon client, si realizat in conditiile prezentei legi.
(2) Transportul in regim de inchiriere este serviciul de transport public de persoane asigurat contra cost, pe baza de contract, achitat integral si realizat in conditiile prezentei legi.
(3) Transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se realizeaza numai cu autovehicule detinute de catre transportatorii autorizati, cu titlu de proprietate sau in temeiul unui contract de leasing.
(4) Transportatorul autorizat, persoana fizica, poate executa transport in regim de taxi cu un singur autovehicul detinut, in conditiile alin. (3), de catre acesta sau de catre sotul/sotia acestuia, dupa caz.
(5) Transportatorul autorizat, asociatie familiala, poate executa transport in regim de taxi, utilizand un numar de autovehicule, detinute in conditiile alin. (3) de catre membrii asociatiei, cel mult egal cu numarul membrilor care practica taximetria, detinatori ai unui atestat de pregatire profesionala.
(6) Un transportator autorizat, persoana juridica, executa un serviciu de transport in regim de inchiriere atunci cand pune la dispozitia clientului un autoturism cu conducator auto, pe baza de contract.
(7) Un operator economic executa un serviciu de inchiriere de autoturisme atunci cand pune la dispozitia clientului un autoturism fara conducator auto, pe baza de contract.
----------
Art. 4 a fost modificat de pct. 5 al art. I din LEGEA nr. 265 din 19 iulie 2007, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 527 din 3 august 2007
Cred ca prevederile al. 6 din lege, in forma actuala le da dreptul, in conditiile in care nu se specifica expres tipurile de contracte incheiate ( nici noi nu avem voie sa o facem).
Cu stima !
Deci spui ca societatea de taxi poate incheia un contract cu un sofer care are PF-ul propriu ?
Adica poate evita contractul individual de munca?
Le faci PF-uri in loc de contracte de munca?

Ciudat. Eu nu stiam ca soferia este o profesie independenta.
Mai ales ca este vorba de o relatie de munca aici.

Dar voi ati facut asa ceva? Nu ati fost amendati.
Eu nu vreau sa fiu mai catolic decit papa.

Daca merge in alte judete, atunci trebuie sa mearga si in Neamt.

Oricum, mersi de informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere idividuala sau pfa giovana giovana cum este legal sa practc taximetria pe intreprindere idividuala sau pfa? (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru că am avut autorizația de taxi în copie conformă cu originalul. am temei legal să fac plângere contravențională? Ivan Gheorghita Ivan Gheorghita Astăzi am luat o amenda pe taxi ca nu am avut autorizația de taxi în original am avut copie pe care era stampila firmei și conform cu originalul ... (vezi toată discuția)
transport local in regim de Închiriere - contract? DLucian05 DLucian05 Buna ziua, Sunt interesat de partea legala din spatele serviciului local in regim de inchiriere cu sofer in Bucuresti. Mai exact, sunt interesat de partea ... (vezi toată discuția)