avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de deasupra mă inundă repetat, la fiecare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de deasupra mă inundă repetat, la fiecare 2-3 luni. Asigurătorul nu mă despăgubește iar asociația nu se implică, ce aș putea face?

Buna ziua,
As dori consultanta de specialitatea pt actionarea in instanta si recuperarea daunelor in urmatoarea problema:
Vecinul de deasupra ma inunda repetat, la fiecare 2-3 luni. Apa este atat de multa incat curge prin tavan si pereti, ajunge pana la parter.
Am asigurare facultativa care acopera inclusiv apa de conducta, dar nu am fost despagubita niciodata pe motiv ca reparatia este sub valoarea fransizei, respectiv 100 E. Dansii fac un deviz unde calculeaza gips carton 10 lei, lavabila 50 lei etc, nu calculeaza manopera, nimic si astfel tot timpul se situeaza sub 100 E.
Asociatia de locatari nu este interesata de problema, mi-au dat o instiintare cum ca defectiunea nu este la partile comune, si atat. Nici macar nu mai vine sa constate situatia. Doar opresc apa pe coloana la insistenta mea, cand incepe si inundatia si “ploua la propriu”.
Apartamentul a fost renovat in totalitate acum un an, nu se poate sa nu raspunda nimeni pentru dezastrul asta.
Astept raspunsul dvs.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marius_tita , utilizator 10:34, 21 Aprilie 2019

Eu stau la 3, cel care inunda la 4. Nu cred ca este vorba despre o defectiune, am trimis un intalator acolo care a verificat. Asociatia sustine ca doamna de la 4 are probleme psihice si pleaca de acasa lasand apa deschisa cu zilele.
Si ca nu am ce sa fac in cazul asta.
Luati legatura cu firma de asigurari. Calculul se face dupa niste Norme de Deviz ce se reactualizeaza. Daca calculul este facut la preturile din 2010, normal ca iese sub 100 E. Ar fi trebuit sa gasiti o asigurare fara franciza. Eventual gasiti un broker de asigurari sa va efectueze asigurarea si ulterior se ocupa el de toate problemele. Dupa 1-2 despagubiri vecina dvs.poate sa-si piarda si apartamentul la presiunea societatii de asigurare.
Buna Ziua
Intradevar, "asociatia" cum ii spuneti d-vs, ( Asociatia = totalul de proprietari din bloc, deci mai corect conducerea asociatiei, adica presedintele si membrii din comitet, administratorul fiind angajat, care face ce ii spune comitetul), nu are atributii in acest sens. Etajul 4 este ultimul ? Daca da, atunci faceti-i si d-vs o bucurie si montati-va robineti pe coloana si lasati-o fara apa. Poate sa va dea ea in judecata, la cum merg treburile pe la tribunale.....In ce il priveste pe Adam Grecu - care pierderi de apa ? banuiesc ca fiecare locatar are apometre si atunci persoana care va inunda o face pe banii ei, deci discutie fara sens. Faceti poze de fiecare data, strangeti documente, poate or sa va fie de folos in viitor, pot sa va ajute si presedintele, comitetul si adm. , totul e numai sa fie bunavointa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)
Sunt inundat de vecin si nu am ce face !!! mastersoft mastersoft salutare locuiesc la bloc la etajul 2 /4 si periodic sunt inundat de catre vecinul de deasupra ( cam de 2 ori pe luna ) . Am asigurare, am chemat de 5-6 ... (vezi toată discuția)