avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare pt.informare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare pt.informare

exista un apartament cu succesiunea dezbatuta / sunt coproprietara impreuna cu doi copii, unul major iar celalalt minor (sub varsta de 16 ani) in ce conditii se poate vinde imobilul ? sau trebuie ca si minorul sa aiba varsta de 18 ani ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:19, 17 Februarie 2019
Se poate vinde numai cu încuviințarea expresă a autorității tutelare.
Sau, așteptați pana împlinește 18 ani.
Autoritatea tutelară va decide, dacă vânzarea este în interesul copilului vânzarea.
S-ar putea să numească un curator pentru copil în acest scop.
S-ar putea să instituie o fiducie la bancă pentru banii copilului rezultaţi din vânzare.

Nu ştiu ce vor face, depinde de sumă, dacă e importantă, depinde de ancheta socială, dacă e cazul, de motivele vânzării.

Copilul este proprietar iar cota lui trebuie protejată de părinţii hrăpăreţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea unui imobil când proprietarul este minor: ce trebuie să facă părinții lui ca să îl poată reprezenta în relația cu terții? anttonnio anttonnio buna ziua , rog suport ! fiul meu a primit in 2013 o donatie ( casa +teren ) de la ruda . la dobandirea acestora de catre fiul meu , eu am fost ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)