avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... trecerea de la pensionarea partial anticipata la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

trecerea de la pensionarea partial anticipata la limita de varsta

Buna ziua!
In cazul in care esti pensionat partial anticipat (in 2019) la indeplinirea varstei pentru trecerea la pensia de limita de varsta se ridica penalitatea ?
Prin targ umbla zvonul ca o sa fie (este) o lege care va prevedea ca cei care sunt pensionati partial anticipat sa ramana cu aceasta pensie pe viata; nu se mai recalculeaza la indeplinirea varstei standard de pensionare. Daca ar exista o astfel de lege ar avea efect retroactiv?( Din cat m-am uitat eu pe noua lege din 2021 si din ce am inteles nu am vazut nimic de genul acesta.)
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata verastam verastam Buna ziua, tinand cont de situatia economica actuala si de faptul ca sunt nascuta in 1953, pe 21 noiembrie, fiind angajata continuu de pe data de 10.10.1974 ... (vezi toată discuția)
Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia normala realdo realdo Cand se face trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta, la implinirea varstei standard de pensionare (65 de ani) sau la ... (vezi toată discuția)