avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate pfa

1. sunt legale formularele de tipul fise inventar, op diverse, etc., tiparite personal dupa ce le-am editat respectand modelele din M.Of. ?
2. Este legala completarea fiselor de inventar in formal xcel si tiparite pe formularele de mai sus o data pe an la inventariere ca sa nu scriu de mana de fiecare data aceste fise ?
3. vanzarea spatiului cumparat pe pfa se poate face si fara a-l trece in patrimoniu personal la o valoare de piata sau de evaluator ?
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:54, 20 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sunt acceptate. Cititi va rog detaliile de la adresa [ link extern ]
Multumesc !
Pentru ca parerile sunt impartite, contradictorii chiar venite de la persoane competente in domeniu, am inca 2 intrebari:
1. obiectele de inventar trecute in registru incasari-plati (obiecte de inventar folosite direct la activitatea desfasurata) se trec sau nu in registrul inventar ?
2. obiectele de inventar casate scoase din uz (deteriorate) se pot arunca sau se pot pastra la sediul pfa-ului ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da.
2. Se pot valorifica prin vanzare sau predare la centrele firmelor specializate de colectare deseuri, se pot dezmembra si o parte din componente se pot valorifica tot in firma ca piese de schimb sau se pot arunca. Deci toate, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Referat casare obiecte de inventar intr-un an corodig corodig Cu ocazia inventarierii la 31.dec.am constatat ca unele obiecte de inventar sunt defecte, deteriorate si nu mai pot fi folosite.Pot face referatul la 31 dec. ... (vezi toată discuția)
Casare mobilier simona_iunie simona_iunie Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca, in cazul casarii de mobilier, acesta poate fi vandut unei persoane fizice, pentru ca nici o firma care se ocupa de deseuri ... (vezi toată discuția)