avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor

Buna seara ,

In urma cu cateva ore am avut un accident rutier doar cu daune materiale (fara victime) in care nu am fost vinovatul , deoarece mergeam pe prioritate si o doamnisoara a iesit de pe cedeaza direct in mine. Am incercat sa rezolvam cu amiabila , a fost de acord , dar cand a venit sotul ei a spus ca masina era deja lovita si ca nu are ce sa imi dea dupa care au plecat nedorind sa mergem impreuna la politie. M-am dus la Accidente usoare si am dat o declaratie si politistul a facut tot ce trebuia pentru dosar.

Vreau sa stiu ce o sa se intample mai departe , deoarece eu o sa parasesc tara in doua zile . Tin sa precizez ca masina este pe numele tatalui meu . Astept cateva opinii , multumesc si o seara buna !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:46, 19 Februarie 2019
Din motive de genul am eu camera pe bord.

O sa-ti raspund cu o situatie similara, in sensul giratoriu m-a lovit o doamna usor, am coborat si i-am zis sa traga undeva sa vedem dauna masinii, aceasta a spus ok, iar in momentul cand am iesit din sens a fugit de la locul accidentului.

Am fost la politie, am dat declaratie si mi s-a dat o autorizatie de reparatie, presupun ca ti-au dat si tie, apoi la 1 saptamana doamna a ramas fara permis 3 luni si eu mi-am reparat masina pe asigurarea ei, care mi-au oferit-o domnii de la politie.

Singura diferenta e ca eu am fost cu filmarea si s-au bazat pe aceasta, dar in mare, trebuie sa asteptati sa fiti contactat de politie, sau sa treceti periodic sa intrebati situatia dosarului, desi e complicat ca plecati din tara.
Daca in declaratie ati precizat numarul de inmatriculare al autoturismului care v-a lovit identificare autoarei accidentului de circulatie si intocmirea documentelor necesare dosarulu de dauna nu prezinta nicio problema. Daca observati ca rezolvarea problemei intarzie faceti cereri de urgentare.
Daca nu cunoasteti numarul de inmatriculare al autotrismului care v-a lovit rezolvarea problemei se complica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la politie in termen de 24 de ore de la accident Alexflp Alexflp Buna ziua. Acum 3 săptămânii am fost implicat intr-un accident. Mergem pe un drum cu prioritate si intr-o intersectie din dreapta a iesit o masina fara sa ... (vezi toată discuția)
Accident sens giratoriu Adrian laurentiu Adrian laurentiu Buna ziua,acum cateva zile am fost implicat intr-un accident usor cu daune minore in sens giratoriu,am facut constatare amiabila cu domnisoara care a semnat ca ... (vezi toată discuția)
Accident parcare! În data de 22.12.2022 mașina fiind parcata ... Corina271 Corina271 Accident parcare! În data de 22.12.2022 mașina fiind parcata în fata porți cineva cu o alta mașina a lovit-o și a fugit. Un unchi i-a luat numărul de ... (vezi toată discuția)