avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Trebuie sa raportez la Oficiul de spalare a banilor ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Trebuie sa raportez la Oficiul de spalare a banilor contractele de imprumut?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Trebuie la raportez la ONPCSB un contract de imprumut dintre o firma si asociatul firmei? (asociat persoana fizica imprumuta firma cu o suma de bani).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adina.rostotchi , utilizator 12:51, 20 Februarie 2019
Trebuie sa aveti depusa la ei o Decizie a administratorului firmei, prin care se desemneaza o persoana cu responsabiliati de prevenire si combatere a spalarii banilor si a actelor de terorism. Persoana va raporta: operatiuni suspecte, daca are suspiciuni ca o operatiune urmeaza a fi efectuata in scopul spalarii banilor, efectuarea de operatiuni cu sume in numerar a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 15000 euro, sau atunci cand constata ca una sau mai multe operatiuni efectuate de un client prezinta indicii sau anomalii pentru activitatea acestuia, etc. In concluzie NU trebuie sa raportati la ONPSCB un simplu contract de imprumut dintre firma si asociat. Veti avea, insa, in vedere, cele de mai sus, cu privire la numerar si alte aspecte. Mult succes!
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
DRAGANLAW, utilizator
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oficiul national de spalare a banilor webcom webcom Buna seara, va rog, doresc sa stiu care este procedura de transmitere/raportare catre ONPCSB, in conditiile in care asociatii crediteaza in mod constant in ... (vezi toată discuția)
Adresa of.nat. prev si comb a spalarii banilor kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Daca am o firma nou infiintata, trebuie sa fac acea adresa catre Oficiul National De Prevenire Combatere A Spalarii Banilor? Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Creditul asociatului - asociati conturi curente -adresa oficiu pentru spalarea banilor ContSters109653 ContSters109653 Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat [b]soldul [/b]contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune ... (vezi toată discuția)