avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua, in 18.02 am primit informarea ca sunt convocat in 20.02, la cercetare disciplinara, desi pana in acest moment eu nu am primit nicio sanctionare si nici nu mi-a fost adus la cunostinta ca mi s-a facut vreun referat. In informarea primita scrie ca pana la cercetarea disciplinara nu trebuie sa mai prestez activitate pt companie, pt a avea timp sa imi pregatesc apararea din timpul cercetarii. Acum cand am mers la birou ca sa imi scot din calculator toate probele si dovezile pe care le am la acuzatiile care mi se aduc, m-au dat afara pe motiv ca angajatii care sunt liberi nu au acces in zona sociala, si ca ar fi considerata munca la negru. Le-am cerut apoi in scris ca sa imi dea permisiunea sa intru in birou ca sa imi pot pregati apararea daca tot mi-au dat acest drept, insa au spus ca pregatirea apararii nu se face la locul de munca.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Imi pot face cercetare disciplinara daca eu nu am primit nicio sanctiune? Sau cel putin nu am primit nimic ca sa semnez?
2. E normal sa fiu data afara din birou, atat timp cat sunt inca angajatul companiei? Eu in mod normal trebuie sa lucrez in ziua in care am mers la birou, insa conform informarii din convare am primit dreptul sa nu mai vin la birou ca sa imi pregatesc apararea.
3. Daca din momentul in care eu am primit informarea ca voi fi cercetat disciplinar a trebuit sa parasesc locul de munca, cum as mai putea sa imi pregatesc apararea, pt ca toate dovezile si toti martorii sunt in acel loc. Se poate considera in instanta acest lucru un abuz?
4. Compania sustine ca nu exista nici un fel de obligatie legala pentru ca angajatul sa primeasca aceste referate. Spun ca acestea sunt documente interne, care stau la baza unei proceduri legale.
In convocarea pe care ai primit-o sunt descrise faptele de natura a fi considerate abateri disciplinare si apararea ta poate porni de la acestea. Exista un temei legal pentru acest lucru sau si acesta este un abuz din partea lor?

Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Cercetare angajat ssiimm ssiimm Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta urgent cu o opinie ref la situatia mea. Sunt angajata in functie de conducere intr-o companie. De la un timp s-au facut ... (vezi toată discuția)
Comisie de disciplina Anonimmus Anonimmus Buna ziua, Situatia este urmatoarea: Am facut mai mult cereri angajatorului in care am cerut marire salariala, avand in vedere ca in cadrul societatii s-au ... (vezi toată discuția)
Convocare la cercetare disciplinara in concediu de odihna. pot fi sanctionata in caz de neprezentare la comisia de disciplina? iolanda15 iolanda15 Am rugamintea de a-mi se da un raspuns juridic la urmatoarea situatie: Am solicitat concediu de ogihna angajatorului cu cca. 10 zile inainte de data ... (vezi toată discuția)