avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj vs condica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj vs condica

Buna ziua,
in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi pontajul? Din cate observ, modalitatea de a tine evidenta orelor lucrate, tine doar de angajator. Nu reiese de nicaieri obligativitatea pontajului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 22:46, 22 Iunie 2016
Intr-adevar, nu reiese aceasta obligativitate a pontajului ... legea prevede doar obligatia angajatorului de a tine evidenta orelor prestate de catre fiecare angajat, iar modalitatea de evidenta este lasata la aprecierea angajatorului.
Elena_Denisa a scris:

... Din cate observ, modalitatea de a tine evidenta orelor lucrate, tine doar de angajator. ...
........



Modalitatea concreta de a tine evidenta orelor lucrare este apanajul strict al angajatorului,care reglementeaza acest aspect prin Regulamentul de organizare interioara, Daca in organizatia dvs. aveti stipulat prin regulament ca condica de prezenta este modul de a evidentia timpul de munca al angajatilor,atunci nu aveti obligatia de a intocmi si pontaj
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
Elena_Denisa a scris:

Buna ziua,
....., condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi pontajul? .......


Daca in condica de prezenta nu este evidentiat numarul de ore lucrat de angajat atunci trebuie intocmit si un pontaj. Simpla semnatura la intrarea - iesirea din societate, chiar daca sunt mentionate orele de intrare - iesire nu atesta numarul de ore prestate efectiv intrucat mai exista pauze neincluse in programul de lucru, etc.
Pauzele si intervalul orar in care acestea se desfasoara,(daca exista) sunt stipulate si ele tot intr-un regulament intern deci se cunoaste exact care este structura timpului de munca /odihna /zi la nivelul unei organizatii,nu este necesar si mai ales obligatoriu ca condica de prezenta sa fie dublata si de un pontaj!
@hrs61
Conf art 119 CM "Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat."

Dvs puteti face cum doriti la firma dvs, insa din experienta va spun ca veti lua amenda daca procedati asa cum ati afirmat.

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Va rog sa-mi spuneti si mie daca mai este obligatorie condica de prezenta si, daca da, ce act reglementeaza acest lucru. Multumesc! (vezi toată discuția)
Foaie colectiva prezenta(pontaj) -temei legal ContSters86219 ContSters86219 Ce act nomativ specifica obligativitatea tinerii pontajului? (vezi toată discuția)