Buna Dimineata
As dori sa intru ca asociat( si sa aduc si ceva fonduri banesti) intr-un SRL existent dar asocierea (50/50) as dori sa fie doar cu privire la tranzactiile ce se intampla intrun punct de lucru anume, fara a ma "amesteca" cu celelalte tranzactii ale firmei.
Deasemeni as dori sa figurez si ca angajat cu salariu platit.
Avand in vedere cele de mai sus, va rog frumos sa-mi recomandati ce forma sa aleg sau daca se poate?
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand, procentul de 50% nu va confera o egalitate doar la unele, si la altele nu. Veti intra ca asociat in srl si cu un numar de parti social reprezentand 50% din capitalul social al firmei. Trebuie sa cadeti de acord daca va fi pe srl in actele de constituire un singur administrator si cu atributii de reprezentare a firmei si care din cei doi asociati va fi. Sau pot fi amandoi dar sa va detaliati in scris clar atributiile ca sa nu se ajunga la probleme.
Separat, treaba cu incheirea unui contract de munca pe acest srl microintrepindere este char bine daca o doriti, caci impozitul pe venitul microintreprinderii va scadea de la 3% la srl-ul fara niciun angajat cu norma intreaga , la 1% la srl-ul fara cu un angajat cu norma intreaga.
Srl-d vs srl
anquette
Buna ziua
sunt medic stomatolog si as dori sa infiintez un srl-d.Nu doresc sa apelez la acel capital de 10000 euro care poate fi primit.vreau doar sa am o ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma
Collins
Buna ziua, am sa trec la subiect foarte repede, doresc sa incep o afacere cu inca o persoana insa nu stim exact in ce fel sa ne asociem.
As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)