avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cas in declaratie unica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cas in declaratie unica

Buna ziua
In situatia in care o persoana fizica obtine venituri din mai multe surse de venit care depasesc cele 12 salarii minine pe economie trebuie sa plateasca atit sanatate cit si cas?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:29, 21 Februarie 2019
Da, ambele si procentele 10% cass si 25% cas se aplica la valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie. Pentru veniturile cumulate din 2018, se aplica la plafonul de 22800 lei.
Dar asta e asa in general, pentru ca nu ati de taliat precis care sunt aceste tipuride venit, pentru ca nu la toate tipurile este obliatoriu sa se plateasca contibutia la pensie ci doar cea la sanatate.
Trebuie sa pastrati acasa cu grija hartiile pe care le aveti si care sa poata dovedi respectivele venituri de pe unde le aveti,in caz de control.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc mult! sunt venituri din chirii si dividende care cumulate depasesc cele 12 salarii. Trebuiesc platite ambele ?
Cele doua tipuri de venituri nu intra la categoria celora pentru care trebuie sa fie platita contributia la pensie in declaratia unica.
Doar cass pentru ambele, cumulate veniturile nete. La venitul din inchiriere netul reprezinta doar 60% din brutul anual conform contractului de inchiriere iar la cel din dividende, ceea ce incasati efectiv.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din mai multe surse Rdee Rdee Daca obtin venituri din dividende ce depasesc 24960 platesc CASS in valoare de 2496 lei/an dar mai obtin si venituri din chirii in valoare de 19740 deci as ... (vezi toată discuția)
Impozite și contribuții pentru venituri independente anastasemisu anastasemisu Bună ziua, As dori sa aflu ce impozite și contribuții datorez pentru mai multe tipuri de venituri. Înregistrez câteva venituri dintr-o chirie, din ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)