avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Ce inseamna *Subsemnata X declar ca am cumparat,la pretul si in conditiile acestui contract,intregul imobil-apartament compus din 1 camera,bucatarie,W.C.-comun,pivnita,teren aferent in suprafata de 40.84 mp si parti comune indivize ce-i revin,imobil situat administrativ in.....*?
Adica suprafata apartamentului(1 camera+bucatarie),W.C.-ul comun+pivnita+terenul aferent fac insumate 40.84 mp?
Sau doar terenul aferent are suprafata de 40.84 mp?
Si daca in contract este mentionat faptul ca am cumparat terenul respectiv de ce trebuie sa platesc o chirie Primariei,avand in vedere ca nu este mentionat ca cedare spre inchiriere?
Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:23, 19 Noiembrie 2009
Daca ati redactat paragraful din contract si ati pozitionat corect virgula, atunci terenul aferen apartamentului, WC-ul comun, pivnitei este de 40,84 mp.
Informatia corecta o puteti obtine daca va uitati pe schita cadastrala care a fost prezentata notarului la incheierea contractului de vanzare-cumpare.
Cat despre chirie...indicat ar fi sa cititi contractul de inchiriere in baza caruia vi se imputa chiria si sa vedeti care este obiectul contractului (bunul inchiriat).
De retinut este ca daca din contract reiese ca dvs platiti chirie pentru imobilul al carui proprietar sunteti, atunci se comite o tulburare a proprietatii.
buna ziua!
vedeti mai exact ce apare in extrasul de informare.
nu me se pare de mare acuratete exprimare intelg ca este vorba de de un imobil compus din una camere+ dependinta cu o suprafata construita de X mp, odata cu dr de prop asupra acesteia se transmite si cota parte indiviza de % din partile comune, iar cu privire la teren nush ce sa va spun, daca vi se transimite in prop, sau aveti asupra lui un dr de folosinta pe toata durata de existenta a constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara- suprafete bogdanucom bogdanucom In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar ... (vezi toată discuția)
Cum inceteaza dreptul de coproprietate fortata al unui imobil (curte comuna) achizitionat prin programul " prima casa" carmen_ carmen_ Buna, Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza /suprafata utila/pivnite Gabriela100 Gabriela100 Pivnitele intra la calculul suprafetei utile? Locuiesc intr-un imobil cu 2 apartamente. Fiecare avem pivnite trecute in acte. Am inteles ca: calculul pentru ... (vezi toată discuția)