avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum e corect
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum e corect

s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de 16000 lei , cum se imparte aceasta suma ? cineva, nu stiu cine a hotarat ca parterul sa nu plateasca nimic, etajul 1 jumatate din suma , et 1-10 suma intreaga(respectiv 400 lei) cum se impart legal cei 16000 lei ? acesti bani se aduna de asociatia de proprietari si se elibereaza chitanta
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:12, 25 Februarie 2019
azi am fost la asociatie sa mi explice cum au fost impartite cheltuielile, mi s a spus ca asociatia nu are nici un amestec cu schimbatul liftului, ei vroiau doar sa ajute la adunatul banilor, contractul cu furnizorul a fost incheiat probabil de seful de scara,Banii I a impartit probabil tot el dupa cum a crezut de cuviinta. Cum vi se pare situatia?ce sa fac?
Eu as lasa acel sef de scara sa plateasca el toate aceste cheltuielii, nu poate hotarat singur schimbarea liftului si cum se impart banii, nu are aceasta calitate.
Vedeti exact cu cine e semnat contractul de închiriere a antenelor, in contul cui intra banii de din chirie si cum au ajuns in posesia acelui sef de scara ce a luat această hotarare.
Sau hotararea a fost luata in cadrul unei adunări generale si dumnealui doar se ocupa efectiv de acest lucru? Daca da, si are acceptul asociatiei sa se ocupe de asta, spuneti sa se conformeze legi 196/2018 care stabilește modul de împărțire a acestor tipuri de cheltuieli, respectiv repartizarea lor in functie de cota parte indiviza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se repartizeaza cheltuielile de reparatii parti comune la bloc? Belpheg0r Belpheg0r In condominiul din Aleea Avrig 14 bloc P6 cu 3 scari a cite 44 apartamente (total 132 apt.) a avut loc o avarie la una din coloanele verticale de apa ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)
Costul cu locul de joaca adminibuc adminibuc Locuiesc într un complex cu 7 blocuri care au 1 loc de joaca a. Acesta a fost restaurat de curant. Cum este legal sa se împartă costul cu restaurarea? Pe ... (vezi toată discuția)