avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca comunitara vs. marca inregistrata in Romania
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca comunitara vs. marca inregistrata in Romania

Buna ziua,

As vrea sa inregistrez o marca in Romania si in UE.
1. De pe site-ul OSIM imi dau seama ca s-ar putea sa fie mai avantajos sa inregistrez marca la nivelul UE. Asa este? Pt. inregistrare comunitara tb sa o inregistrz national (la inregistrarea internationala o conditie este inregistrarea nationala).

2. Am gasit procedura numai pt inregistrate nationala si internationala dar nu si comunitara. Imi puteti da mai multe detalii despre procedura comunitara?


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 17:21, 19 Noiembrie 2009
Marca comunitara este prioritara marcii nationale.Marca comunitara este marca care este inregistrata si obtine protectie uniforma in toate cele 27 tari membre ale EU. Pentru aceasta este necesara depunerea unei cereri la Oficiul de Armonizare al Pietei Interne al Comunitatii Europene cu sediul la Alicante.In cazul in care in unul sau mai multe state membre EU exista deja o marca similara sau identica inregistrata deja pe clase similare Nisa si in acel stat marca este refuzata , marca va fi inregistrata doar in celelalte state dar nu va mai avea statutul de marca comunitara ci doar de marca internationala inregistrata la oficiile nationala din respectivele state.Pentru alte detalii intrati pe site-ul WIPO:
[ link extern ]
Buna seara,

Pentru Andreea B.
1.Pt inregistrarea comunitara nu este nevoie sa aveti marca nationala. Mai avantajos poate fi considerata in functie de context, adica de ce interese are solicitantul marcii pe plan mediu lung.
2.Detalii despre procedura comunitara va pot da eu (am lucrat la acel oficiu ca expert national detasat timp de 3 ani, intre 2006 si 2009).

Pentru Eu.Ro.Lex,

Daca imi permiteti in ultima parte a raspunsului dvs amestecati putin procedurile. Pe marca comunitara daca se respinge intr-o tara se respinge in toate. Doar pe marca internationala e valabil principiul mentionat de dvs, adica daca exista un drept anterior intr-o tara marca se inregistreaza in restul tarilor desemnate unde nu sunt probleme.

pentru orice alte intrebari va rog nu ezitati.

Va doresc o seara buna,

R. Ardeleanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca ue sau international Kapy Kapy Buna ziua, As avea o intrebare. Daca de exemplu am intregistrat o marca combinata in Romania, iar ulterior doresc sa o intregistrez si in UE sau ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata simonacontabila simonacontabila Daca o firma vrea sa aduca un produs nou in tara la ce institutie trebuie sa se prezinte pentru ca produsul sa fie marca inregistrata si aparata? (vezi toată discuția)