avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am pierdut un proces cu ITM și am de plată 60.000 de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am pierdut un proces cu ITM și am de plată 60.000 de lei. Acum firma este inactivă, ce mi se poate întâmpla și ce trebuie să fac?

Buna ziua sunt administratorul unei firme înființate în 2017 care in momentul de față este inactivă.Am avut proces cu cei de la ITM care mi-au dat amenda de 60000 ron ca nu am avut 3 angajati cu acte în regulă și nu am posibilitatea de a plătii această sumă.Am pierdut procesul cu cei de la ITM si vroiam sa ma ajutati sa stiu ce trebuie sa fac de acum si daca se va întâmpla ceva cu mine.Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:34, 23 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu faceti nimic,daca nu exista bunuri care sa poata fi urmărite silit,nu au ce sa execute..Discutați cu un av daca e cazul sa solicitați insolventă societății sau ce variante veti.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va recomand sa deschideti procedura insolventei.
Asa evitati sa vi se atraga raspunderea patrimoniala in calitate de administrator.
Nu stati in pasivitate, ca vor cere cei de la ITM insolventa si platiti cu bunurile personale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns.Mai am o intrebare dacă o sa ma angajez cu forme legale pe viitor s-au dacă vreau sa fac un împrumut la banca ma va afecta cu ceva.Multumesc dar nu mai pot dormii linistit cu gândurile la ce voi patii pe viitor
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-are nicio legătură, patrimoniul dvs este diferit de cel al societății.
Acțiunea în răspunderea personala a administratorului fondată pe art 169 din legea 85/2014 nu se prea admite dar este bine să fiți diligent și să solicitați dvs deschidere procedurii, mai ales pentru că abstențiunea ar putea duce la întrunirea elementelor constitutive ale infracțiunii de bancrută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator Lacramioara Andrei Lacramioara Andrei Urmeaza sa fiu numit administrator intr-o firma care are activitate economica de mai bine de 5 ani. Exista , normal, in derulare contracte incheiate cu clienti ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii DanieleLuca DanieleLuca DETIN O FIRMA CU DATORII LA FURNIZORI SI SPATIUL UNDE AM FOST CHIRIAS DAR FARA DATORII LA STAT.CE URMEAZA?POT FI AFECTAT CA SI PERSOANA FIZICA? (vezi toată discuția)
Ce pot face? datorii srl Liv52 Liv52 Am datorii la diferiți furnizori nu și la stat dacă intru in faliment ce se întâmpla cu datoriile ? Sunt un SRL (vezi toată discuția)