Daca la ochiul drept am glaucom care a dus deja la pierderea vederii , iar la ochiul stang am glaucom dar inca nu mi-am pierdut ica vederea si am ciroza hepatica , hepatita c , iar daca nu beneficiez de nici un venit , care este posibilitatea sa obtin un certificat de handicap si poate pensionare anticipata deoarece cum fac putin efort , chiar si sa merg pe jos mai mult timp nu rezist mai mult de 30-40 min .Daca imi puteti da un raspuns va multumesc .Am o vechime de peste 20 ani de serviciu numai ture zi si noapte.
Pentru obtinere certificat de incadrare in grad de handicap este necesar sa intocmiti dosar cu documente medicale sa va adresati comisiei medicale de expetiza persoane cu handicap din cadrul primariei locale
Comisia urmeaza sa verifice documentele medicale eventual sa solicite investigatii suplimentare pentru actualizare stare de sanatate si in final sa hotarasca asupra eliberarii deciziei/certificatului de incadrare in grad de handicap
Pentru obtinere decizie de pensie este necesar sa va adresati serviciului speciailizat