avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... licente software
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

licente software

compania in care lucrez este o mica companie care apartine unei companii bulgaresti iar azi au venit cei de la politia economica sa verifice niste acte printre care si licentele windows si office. intrebarile mele sunt: are voie politia economica sa ceara aceste licente? colegii mei bulgari din departamentul IT sustin ca avem niste licente comune pentru windows si office, sunt licente cumparate din partea microsoft si probabil ca sunt pentru un nr mare de utilizatori. este posibil sa folosim aceiasi licenta? exista vreo problema in acest caz? din pct-ul meu de vedere eu zic ca suntem in regula, dar nu cunosc legislatia din acest domeniu, tocmai de acea va rog mult sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: michelangelo , utilizator 09:22, 23 Noiembrie 2009
Daca compania mama a cumparata licenta windows, pentru un nr mare de pc-uri, :sorry: e ok, insa......sunt prea multe necunoscute in speta respectiva, de exemplu o licenta windows xp profesional este valabila doar in ceea ce priveste versiunea xp profesional, nu si vista, media-center, xp home. ... etc., la fel si office, cu privire la dreptul politiei economiece, da acestia au dreptul de a verifica, pentru ca vorbim de o frauda. De asemenea, acestia pot verifica daca pe acel pc a fost instalat anterior si folosit, o versiune windows nelicentiata, chiar si dupa formatarea HDD-lui cu optiunea standard " format c: yes" aidoma celei preinstalate in windows xp. Ca idee...."daca in dreptul civil exista interpretare in tot ceea ce priveste..... dispozitii imperative, in dreptul informatic, desi pare de stricta interpretare, exista infinite argumentari ce pot forma o aparare de succes ........"
multumesc pentru raspuns.

una dintre probleme ar fi ca laptopurile au fost cumparate cu sistem de operare windows vista iar noi folosim aici numai windows xp. colegii bulgari din departamentul IT ne-au restrictionat sa folosim numai windows xp deoarece au argumentat ca ar fi probleme cu serverele(dc-ul). din pct-ul lor de vedere era ok atata timp cat aveam o licenta, nu era important daca era xp sau vista. cei de la politia economica ne-au cerut licente doar pentru statiile pe care le-au gasit ei in una din locatiile pe care le-au verificat. noi trebuie sa prezentam licente doar pentru acelea? oricum documentul (procesul verbal) a fost scris de mana(aproape indescifrabil) si cu referire la o anexa care nu exista, destul de ciudat din pct-ul asta de vedere.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
michelangelo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teste revisal 5 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua tuturor! eu nu mai am o zi buna deoarece incerc sa instalez noua versiune de Revisal pusa la dispozitie pentru testare si nu reusesc! Desi am ... (vezi toată discuția)
Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)
Licenta durusoctavia durusoctavia Cat costa o licenta de Windows? (vezi toată discuția)