avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pe caz de boala, pentru ciroza alcoolica ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pe caz de boala, pentru ciroza alcoolica hepatica

Povestea este lunga dar, incerc sa sintetizez in cateva cuvinte: Barbat in varsta de 53 de ani cu diagnostic de :
1. Diagnostic principal ( DRG Cod 1)
Diagnostice secundare
- Infectia tractului urinar,cu localizare nespecificata
-Alta ciroza a ficatului si nespecificata
-Insuficienta hepatica cronica
-Varice esofagiene fara sangerare
-Ascita
-Gastroduodenita
Hipertensiune esentiala primara
-Boala pulmonara obstructiva cronica cu infectie acuta a cailor respiratorii inferioare,
cu 113 zile de CM, este trimis inapoi la munca, Avand in vedere ca lucreaza la CFR, si munca presupune mers pe jos pe terasament, lucrul la inaltime cand este nevoie, din cauza cirozei alcoolice hepatice( este umflat la burta si la picioare si nu poate merge decat f putin.), nu -si poate indeplini sarcina de serviciu.
Intrebarea mea pentru dvoastra este: unde trebuie sa mearga sau daca diagnosticul este eligibil pentru o pensie pe caz de boala sau o alta forma de pensie ptr handicap. Se incadreaza acest diagnostic pentru a cere o pensie pe caz de boala? De la medicul din spital i s-a spus ca are nevoie de 183 de zile de CM, si dna doctor a considerat ca acest pacient care merge( pe pereti) sa se ntoarca in campul muncii.
In speranta ca m am facut inteleasa , va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Dosar de transplant cirotic cirotic AS VREA SA STIU UNDE POT SA MA ADRESEZ PENTRU INTOCMIREA DOSARULUI DE TRANSPLANT DE FICAT .DE LA INCEPUT PANA LA SFARSIT . VA MULTUMESC ! ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala - rog raspuns urgent! iulia_is iulia_is Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda. Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ... (vezi toată discuția)
Pensie de insotitor tutunarudenisa tutunarudenisa Buna ziua, Ca sa fiu sigura ca nu omit vreun diagnostic, va scriu rezultatul cu care s a externat tatal meu: AVC Ischemic pontin stanga,HTA,ICC CLS II ... (vezi toată discuția)