Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este debitor ier eu co-debitor. (mentionez ca nu suntem casatoriti). La semnarea antecontractului am fost sfatuiti ca este mai bine sa fie trcut doar prietenul meu ca promitent cumparator. Acum insa am aflat ca in felul asta eu nu pot deveni co-proprietar. Se mai poate schimba ceva? Putem la semnarea contractului de vanzare-cumparare sa fim trecuti amandoi ca si cumparatori cu cote egale?
Cofinantator inseamna ca nu va primi vreodata imobilul, ca are numai o creanta fata de sot.
Donatia este revocabila, asa incat sotul donatar va putea revoca dobatia oricand inainte de divort.
tocmai cofinantator ... are dovada creantei fata de debitor! In caz de ... ce dovada mai trebuie?
Iar daca in contractul de donatie sotul motiveaza ca face acest lucru pentru ca recunoaste achizitionarea prin credit unde sunt cofinantatori, poti sa dregi busuiocul inainte de divort, instanta isi da seama de ce este revocarea donatiei!
Da, instanta isi poate da seama, dar nu cred ca mai conteaza! Nu cred ca se poate interzice revocarea donatiei intre soti, indiferent de argument, nu crezi?
Eu am inteles ca doamna vrea o parte din dreptul de proprietate si nu un drept de creanta, de aceea nu vedeam importanta actelor incheiate intre ei! Dar daca e asa, sigur, daca ii ajung banutii la divort e ok!
Evident ca nu pornim la drum cu ideea ca vom divorta... dar deoarece luam casa impreuna ne dorim sa fim amandoi proprietari in acte, cu drepturi egale.
Daca vreti cota din casa, atunci faceti contractul de cumparare pe ambele nume. Precizati exact cotele in care urmeaza sa contribuiti si urmariti sa faceti transfer sau plati de rate in acele cote. Ca sa nu fie probleme vreodata...
Credit ipotecar
BOGCOS
am luat un credit ipotecar sa-mi cumpar un apartament. La realizarea contractului as vrea sa o trec si pe prietena mea la proprietari, insa banca nu ma lasa ca ... (vezi toată discuția)