avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda politia locala

Buna ziua,

Am inteles ca, conform deciziei ICCJ 11/2017, Politia Locala nu mai are dreptul de a da amenzi pentru parcare neregulamentara, in cazul in care nu surprinde in flagrant conducatorul auto. Totusi, am vazut ca in brasov politia locala da asemenea amenzi, care neplatite, ajung la directia taxe si impozite. Cat de legala este aceasta treaba? Politia Locala spune ca afla datele conducatorului de la Anaf...
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:40, 10 Ianuarie 2020
Sunt mai multe confuzii aici: 1.Politia locala are dreptul sa dea amenzi pentru parcare neregulamentara 2. Politia, fie ea locala, nu poate da amenzi decât persoanei identificate inclusiv prin cod numeric personal, care nu e neapărat proprietarul mașinii 3. Orice amenda nu poate fi trimisa direct la taxe și impozite, fără sa fie completat și comunicat un PV de contravenție 4. Politia locala nu poate sancționa neprezentarea pentru identificare, conform deciziei pe care ați invocat-o. 5.ANAF nu are de unde sa știe cine conduce mașini în Brașov.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
latka, moderator
Buna ziua,

Am gasit in parbriz un biletel de instiintare ca auto B-99-... a fost parcat parcat ilegal.
Am parcat cam o ora pe loc pt persoane cu handicap in curtea DRPCIV Bucuresti. Mi se spune ca am incalcat art 100/1 lit. F din legea 448/2006 si auto a fost fotografiat. A fost semnat doar cu nr insignei agentului de la Politia locala , fara stampila. Cat este de legal acest anunt? Ce sanse as avea sa evit amenda ?
Cu multumiri, Bogdan
Anunțul nu e PV de contravenție, acela îl veți primi probabil la adresa unde este înregistrat proprietarul masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit in parbriz un biletel de instiintare ca auto b-99-... ... Silvia777 Silvia777 Am gasit in parbriz un biletel de instiintare ca auto B-99-... a fost parcat parcat ilegal. Am parcat cam 30 de min pe loc pt persoane cu handicap. Mi se ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara Ionut245 Ionut245 Buna seara. Am venit intr-o seara de la munca pe la ora 23 si logic ca nu am gasit nici un loc liber de parcare unde sa imi las masina. Am vazut ca undeva pe ... (vezi toată discuția)
Are obligatia agentul constatator de la locala sa fotografieze pozitia autoturismului? DlGoe DlGoe Buna ziua! Am stationat cu autoturismul pe intrandul de la un imobil(casa). Aia de la locala au zis ca am stationat pe trotuar. Masina e un Smart, are ... (vezi toată discuția)