In timpul procesului de cercetare penala, am constatat ca unul din martori a facut unele declaratii mincinoase care au avantajat faptuitorul in relatia cu organele judiciare, motiv pentru cera am facut o plangere penala impotriva acestuia, pe care am depus-o prin registratura Politiei in care se desfasoara u.p. in atentia o.c.p. care cerceta dosarul.
Problema este ca acest organ de cercetare penala a tinut-o ascuns, nu a transmis-o mai departe Parchetului asa cum era legal (zic), iar instanta s-a pronuntat in camera preliminara fara sa cunoasca aceasta plangere/inscris.
Va rog sa-mi comunicati, care este temeiul legal (m-ar interesa articolul) de care ma pot prevala pentru o eventuala plangere penala pe care o voi indrepta impotriva o.c.p. care a instrumentat cazul pentru necomunicarea/neanregistrarea la parchet a acestei plangeri in 48 de ore rap. la art. 337 cpp
Domnule avocat, haide-ti sa exemplificam/dramatizam un caz :
Merg pe strada linistit. La un moment dat, imi da unu" o bata in cap, si-mi fura ceasul de la mana. Ma duc la politie si depun plangere pentru talharie.
Acum :
Politistul judiciar care preia cazul si care-mi ia declaratia preliminara nu trimite cauza/dosarul la parchet pentru numar unic si, o indeasa sub birou, ca sa nu-si faca de treaba. Considera ca, capul spart merge cusut cu ata alba si uns cu alifie iar prejudiciul, ceasul, nu face mai mult de 300 de lei...
Astfel, dosarul treneaza la politie 2 ani, fara niciun act de cercetare penala, fara nicio consecinta pentru talhar, etc.
Eu raman insa, cu bata-n cap si fara ceas, iar talharul cu ceasu".
intrebare : "Care este temeiul legal (m-ar interesa articolul) de care ma pot prevala pentru o plangere penala indrepta impotriva o.c.p. pentru necomunicarea la parchet a unei plangeri inregistrate la politie". ?
Plangere penala
czs
Buna ziua
doresc sa intreb care este modalitatea de a face o plangere penala?
Plangerea penala se face la Parchet sau la Politie?
Mai exact ,fostul meu ... (vezi toată discuția)