avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa plec din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa plec din tara cu minor

Vreau sa plec din tara cu fiica mea de 12 ani.Dupa divort s a hotarat custodie comuna cu domiciliul la mine...in 2 ani de zile nu a vizitat o niciodata(locuim in orase diferite) a mai sunat o cateodata in rest nimic.Cum trebuie sa procedez...ce trebuie sa fac?? Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:37, 26 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de o declaratie- consimtamant, perfectata in form autentica, notariala.

Declaratia cuprinse locatia unde va veti deplasa, durata sederii, scopul deplasarii initiate, persoanele care insotesc efectiv minorul.

In acest sens, pentru a initia deplasari repetate, poate fi perfectata o procura speciala (act revocabil,prin simpla manifestare de vointa a mandantului ), pe o durata de trei ani, cu mentiunea ca puteti initia deplasari in diverse state, in scop turistic.

Altminteri, solicitarea dumneavoastra poate fi transata de catre instanta de tutela,orice diverse intre fostii soti/concubini fiind transate de catre aceasta instanta, masurile fiind dispuse in interesul superior al minorului.

Masurile pot fi solicitate in regim de urgenta , pe cale de ordonanta presedintiala , masura vremelnica,grabnica, initiata pentru a preintimpina pierderea unui drept ori o paguba.

Succes!


Multumesc frumos pentru raspuns si imi cer scuze ca nu m am exprimat corect... vreau sa plec definitiv.I am cerut fostului sot procura si refuza sa mi dea desi nu are nici o treaba cu minora.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
atunci trebuie sa solicitati prin instanta custodie exclusiva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la avocat ca sa aveti o strategie precisă la proces si sa realizați ceea ce vreti.
Ar fi corect asa...
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori cereti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca, ori cereti ca instanta sa suplineasca acordul tatalui pe care nu si-l da din rea credinta. Va trebui sa probati ca interesul copilului e sa plece cu dvs in alta tara, ori cereti si una si alta.. adica sa exercitati singura autoritatea parinteasca si in subsidiar, sa suplineasca acordul.
Nu incercati fara avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Ramonaghita Ramonaghita Dacă sunt divortata si am custodia copilului dar cu autoritate comună mă pot stabili in altă țară cu acesta dacă tatăl nu este de acord ? (vezi toată discuția)
Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)