avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare destinatie parcare demisol aflata intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare destinatie parcare demisol aflata intr-un bloc de locuinte ?

Am cumparat un apartament nou intr-un bloc de locuinte de la un dezvoltator , sect.2 Bucuresti .( blocul este compus din 8 apartamente )
L-a subsol, in momentul cumpararii apartamentului erau disponibile locuri de parcare contracost . La mai putin de un an spatiul destinat parcarilor a fost vandut .
Cat de legala este vanzarea parcarii in conditiile in care dezvoltatorul este obligat prin lege sa ofere locuri de garaj gratuit sau contracost?
Cel mai recent răspuns: hrimiucsorin , utilizator 12:34, 11 Septembrie 2020
Proprietarul terenului are latitudinea sa dispuna de propriul bun imobil dupa cum intelege de cuviinta si este liber sa dispuna utilizarea si instrainarea acestuia
Concret dv ati acceptat sa cumparati bun imobil
Detineti document prin care dezvoltatorul isi asuma responsabilitatea fata de dv si de terti sa va puna la dispozitie in intreg sau cote parti din terenul cu destinatia parcare ?
Multumesc de raspuns , insa , HCGMB no.66/2016 mai este de actualitate?
Legea impunea clar ca nu poti construi un bloc daca acesta nu dispune si de locuri de parcare.
Numarul minim de locuri de parcare necesare realizarii noilor constructii si amenajari, propuse pentru
autorizare, pe teritoriul Municipiului Bucuresti se dimensioneaza În functie de destinatia si suprafata
desfasurata bruta a cladirii, reglementata prin coeficientul de utilizare a terenului (CUT), sau a spatiului destinat autorizarii.
Art. 5. Locuinte unifamiliale sau colective: se vor include, În mod obligatoriu, parcaje, garaje individuale,
sau colective, În interiorul constructiilor, calculate dupa cum urmeaza:
5.1. Se va asigura minim 1 (un) loc de parcare pentru fiecare unitate 10cativa a carei suprafata este de maximum 100mp;
5.2. Se vor asigura minim 2 (doua) locuri de parcare pentru fiecare unitate 10cativa a carei suprafata este mai mare de 100mp

Sa inteleg ca nu primesti autorizatie de construire daca imobilul nu dispune de spatii parcare dar le poti desfinta dupa ce ai terminat imobilul ?
cum ati rezolvat
in aceeai situatie suntem si noi, tot cu un bloc de 8 ap.. cine a cumpart vrea sa faca spatiu comercial. din pacate autoritatile ne paseaza raspunsuri inutile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcari insuficiente blocuri noi adina67 adina67 ce se poate face daca dezvoltatorul nu a prevazut locuri suficiente (vezi toată discuția)
Locuri de parcare in bloc nou Mada_Strumph Mada_Strumph Buna seara. Am cumparat un apartament intr-un complex cu 4 scari si un total de 32 de apartamente cu maxim 20 de locuri de parcare. Are voie dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc la parter si dezvoltatorul imobiliar de la ... micoriza2000 micoriza2000 Buna ziua. Locuiesc la parter si dezvoltatorul imobiliar de la care am cumparat apartamentul acum 5 ani, vinde locul de parcare lipite de fereastra mea ... (vezi toată discuția)