avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot anula un proces, daca firma a platit facturile ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot anula un proces, daca firma a platit facturile scadente?

Buna ziua!
Sunt administratorul unei firme si am dat o firma client in judecata pentru neplata unor facturi scadente, intre timp, firma a platit facturile scadente. Primul termen al procesului este in data de 10.12.2009. Pot sa anulez procesul sau trebuie sa ma prezint la data mentionata mai sus la Judecatorie? Daca pot anula procesul ce hrtii trebuie sa depun?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bbn_1982 , utilizator 17:21, 19 Noiembrie 2009
Art. 246 Cpc
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.
Puteti formula o precizare, la primul termen de judecata, si mentiona ca dupa data introducerii cererii, parata a achitat debitul, astfel ca actiunea a ramas fara obiect.
Instanta va dispune in consecinta, respingand cererea ca fiind ramasa fara obiect.
Am gasit modelul solicitat. Va multumesc oricum
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
bbn_1982, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de renuntare! razvandicu razvandicu Art. 246. - Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata ... (vezi toată discuția)
Care e procedura de retragere din dosar ? rafaels rafaels [b]daca unul dintre reclamanti doreste sa se retraga, cum se procedeaza...... depune o cerere?[/b] (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)