avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea unei institutii de stat
Discuție deschisă în Executare silită

executarea unei institutii de stat

Va rog sa-mi spuneti cum poate fi executata o institutie de stat?
Am un dosar de executare la un anume domn executor care zace de aproape 6 luni, in afara de o somatie de plata care a facut-o. Astazi i-am facut o vizita sa vad ce se mai intampla cu executarea si mi-a spus transat: nu pot sa merg cu parul si sa le iau banii, lucram cu bugetul de stat, n-au bani, nu platesc.
Am de recuperat despagubiri salariale de la aceasta institutie, pentru care am platit expertiza contabila, onorariul executorului si nu se intampla nimik.
Ce pot face pentru ca executorul sa-si faca treaba si sa-mi recupereze creantele.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirmar , utilizator 16:25, 25 Noiembrie 2009
Executarea institutiilor bugetare se face in baza O.G. 22/2002. E o prcedura anevoiasa, studia-o si sa aveti succes
Reveniti cu cerere de executare silita la executorul judecatoresc. In caz contrar riscati sa se perime chiar executarea inceputa.


Am depus astazi o cerere de staruinta, dar din cate am inteles va fi emisa o alta somatie de plata. Cat poate dura aceasta procedura de depus cereri, trimis somatii, fara o finalitate?
Pot da executorul judecatoresc in judecata sa-si faca treaba? Se pare ca mai mult de: te rog frumos da-mi banii, nu face acest executor. Acest lucru sincer il puteam face si eu, fara sa platesc onorarii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Revin cu precizarea ca institutia a facut contestatie la executare, contestatie care i-a fost respinsa de instanta, ca fiind nefondata. Deci un motiv in plus ca executorul sa miste ceva, zic eu.#-o
prin OG nr.22/2002 privind executarea obligaţiilor de plată ale instituţiilor publice, stabilite prin titluri executorii, s-a instituit regula ca o creanta contra institutiilor publice finantate de la buget, constatata printr-un titlu executoriu, poate fi achitata numai daca acea creanta este prevazuta in bugetul intitutiei publice, la capitolul “cheltuieli”. Este de observat ca, potrivit art. 2 din aceeasi OG nr.22/2002, dacă executarea creanţei stabilite prin titluri executorii nu începe sau [nu] continuă din cauza lipsei de fonduri, instituţia debitoare este obligată ca, în termen de 6 luni, să facă demersurile necesare pentru a-şi îndeplini obligaţia de plată. Acest termen curge de la data la care debitorul a primit somaţia de plată comunicată de organul competent de executare, la cererea creditorului. Numai in cazul în care instituţiile publice nu îşi îndeplinesc obligaţia de plată în termenul respectiv de 6 luni, creditorul va putea solicita efectuarea executării silite, asa cum impune art. 3 din OG nr.22/2002

Alte discuții în legătură

Ce pot face in cazul in care dupa trecerea termenului de 6 luni ... florin1960 florin1960 Ce pot face in cazul in care dupa trecerea termenului de 6 luni , termen de gratie prevazut de art. 1 din OG 22/2002 privind executarea creantelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita institutie publica decarrera_ro decarrera_ro Debitoarea institutie publica a facut contestatie la poprire fiind in curs de judecata. Nu am facut validarea popririi pentru neexecutarea titlului de catre ... (vezi toată discuția)
Poprire o. g. 22/2002 cirus cirus Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile ... (vezi toată discuția)